Dome slatki dome
POVEĆAJTE IM VRIJEDNOST

Uredite nekretnine prije prodaje
Objavljeno 7. rujna, 2017.

U kuću koja će se plasirati na tržište potrebno je uložiti nešto novca i time povećati njezinu vrijednost. Vratit će vam se dvostruko. Otkloniti zablude i marketinški pristupiti prodaji, prvi je savjet stručnjaka, koji bi se mogao svesti i na pet konkretnih koraka.

Očistite okoliš. Dvorište, stubište, travnjak i slično mjesta su prvog susreta s kućom. Uredite stoga njezin okoliš, pokosite travu, uklonite stvari kojima tu nije mjesto, postavite posudu sa sezonskim cvijećem i prvi dojam bit će - odličan.

Bacite višak stvari. Unutrašnjost kuće oslobodite suvišnih predmeta. Sklonite sve stvari bez kojih će prostor prodisati: stare police, ormariće za cipele, sve što je pohabano i opterećuje prostor. Odjeću, obuću i druge osobne stvari ne ostavljajte razbacane, nego ih uredno spremite na nevidljivo mjesto.

Očistite sve prostorije. Temeljito očistite sve prostorije, operite prozore, iščetkajte tepihe, namažite podove. Prostor će zablistati, a potencijalni kupac ostati ugodno iznenađen.

Promijenite boje. Teške boje zidova daju preosobni štih prostoru i previše ga opterećuju. Ako u stanu već imate svijetle boje, sigurno su se s vremenom zaprljale. Dok čekate kupca, kupite novu boju u svijetlim tonovima i osvježite sve zidove. Učinak će biti izvrstan.

Osvijetlite i osvježite prostor. Podignite rolete, razmaknite zavjese, dopustite svjetlu da prodre u prostorije. Umjetna svjetla postavite na strateška mjesta, za slučaj da vas mogući kupac posjeti navečer. Ne zaboravite na mirise. Citrusi, menta, lavanda i slično tek su neka od mirisnih rješenja kojima možete osvježiti prostor. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana