Sport
DANAS NOVI IZAZOV

S braniteljem naslova za prvo mjesto u skupini
Objavljeno 5. rujna, 2017.

Kako prvenstvo odmiče, tako košarkaše Hrvatske čekaju sve zahtjevniji suparnici na EP-u. Danas igraju protiv možda i najboljeg, jer Španjolska je osvajač triju naslova na posljednja četiri Eurobasketa, a na ovaj je stigla po obranu titule. Aktualni prvaci uvjerljivo su odradili dosadašnje dvoboje, Crnogorce su deklasirali s 39, a Čehe s 37 razlike. Kasnije sinoć su vrlo vjerojatno odigrali i simultanku protiv domaćina, stoga je jasno da će derbi 4. kola odlučivati i o pobjedniku naše skupine. “Jedinicu“ žele obje reprezentacije, ali i da je ulog manji, nema sumnje da će danas frcati na parketu. Španjolce smo dobili na Olimpijskim igrama u Riju, banana Darija Šarića na Pau Gasolu bila je potez koji se još uvijek pamti. No dosada smo se šest puta susretali na Euru, posljednja od naše dvije pobjede dogodila se prije deset godina, kada smo slavili u Sevilli, a tada je najbolji strijelac u Hrvata bio Marko Popović (18), a igrali su još Marko Tomas (13) i Roko Ukić (3), koji je protiv Crne Gore jučer bio na razini koja se od njega priželjkuje i u nastavku prvenstva.

- Španjolci su poznati po tome da u prvenstvo ulaze pomalo dizelaški, što ovdje nije slučaj. U uvodnom dijelu bili su i više nego uvjerljivi, stoga je jasno da ćemo morati svi biti na najvišoj razini ako želimo biti konkurentni. Od pet najboljih centara na svijetu oni imaju dva, a i ostatak rostera je iznimno kvalitetan - secirao je današnjeg protivnika Ukić.

Dva centra su, naravno, braća Gasol, Pau i Marc, na parketu zaista djeluju impresivno, stoga je jasno gdje će Španjolska imati najveću prednost. Ali jake centarske adute imali su i Crnogorci pa im nije pomoglo. No ovaj je dvojac ipak klasa za sebe, stoga će biti zanimljivo vidjeti Hrvatsku protiv glavnog favorita za zlatno odličje.

Uz naš dvoboj, u skupini C još se igraju utakmice Češka – Crna Gora (14 sati) i Rumunjska – Mađarska (19.30). N.B.

Najčitanije iz rubrike