Novosti
MATURALNO PUTOVANJE POŠLO PO ZLU

Osječka učenica operirana tijekom maturalca u Češkoj
Objavljeno 5. rujna, 2017.

Za 17-godišnju Iločanku, učenicu Medicinske škole u Osijeku, maturalno putovanje u Prag, glavni grad Češke, neće ostati u lijepoj uspomeni. Kako nam je potvrdila njezina majka Blaženka Bošnjak, djevojka je dobila nešto nalik na moždani udar, no o čemu se točno radi ni sami roditelji nisu nam mogli točno potvrditi.

- Rečeno nam je da joj je pukla žilica u glavi i morala je biti operirana, a njezino stanje bilo je vrlo slično moždanom udaru. Dobra je vijest što se nakon operacije oporavlja dobro i prema liječničkim prognozama, trebala bi stati na noge za nekih tjedan dana, a čim prohoda, treba se vratiti u Hrvatsku. Također je liječnik rekao da bi se za mjesec dana mogla i vratiti u školu. Dobar je znak da i nakon operacije sve protječe u redu, naša kći je svjesna svega i sve zna. Vjerujemo da će biti sve u redu i dalje - ispričala nam je telefonski majka koja je odmah otišla u Prag i ondje svakodnevno posjećuje kćer koja se još nalazi u bolnici. Dodala je i da njezina kći nikada prije nije imala sličnih zdravstvenih poteškoća i ostaje nejasno što je prouzročilo to stanje, inače vrlo rijetko u adolescentskoj dobi.

Bila je sreća u nesreći što je, kako doznajemo, maturantica bila u društvu u kritičnom trenutku, a majka kaže da je, uz prijatelje, i njezina razrednica bila neprestano uz nju. I u Medicinskoj školi, gdje su njezini školski prijatelji krenuli u ponedjeljak s nastavom, doznajemo da je riječ o zdravstvenom stanju koje nipošto nije izazvano kakvim neprimjerenim ponašanjem ili slično.

- Učenica je zbrinuta i dobro se oporavlja. Ostali maturanti koji su bili ondje na maturalnom putovanju sretno su se vratili i krenuli s prvim danom nastave - potvrdila je Renata Gal, ravnateljica Medicinske škole Osijek.

Kako doznajemo od majke, prema proceduri, njezina bi kći kroz tjedan dana trebala doći u Hrvatsku, i to vozilom tamošnje Hitne pomoći. M.Mihelić

Dobra je vijest što se nakon operacije dobro oporavlja, kaže majka Blaženka Bošnjak

Možda ste propustili...

BROJ AKTIVNIH SLUČAJEVA DANAS JE UKUPNO 9215

U Hrvatskoj 1226 novozaraženih, umrlo 14 osoba

ZRAČNE SNAGE PP NOS-A OS RH

Gasili 68 požara

NAJVEĆE TRAGIČNE NESREĆE S POGINULIMA U HRVATSKOJ

Najveće cestovne nesreće u novijoj povijesti Hrvatske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ŠTO ULOŽITI UŠTEĐEVINU A DA NE IZGUBI NA VRIJEDNOSTI

Nemate dovoljno za nekretninu? Kupite hranu, drva, uložite u solare

2

PANDEMIJSKI VAL PODVARIJANTI OMIKRONA

Simptomi blagi, ali ne
moraju biti i posljedice

3

ULAZAK U SCHENGEN IZ POLICIJSKE PERSPEKTIVE

MUP će bezbolno zbrinuti policajce s granica prema EU-u