Novosti
MATURALNO PUTOVANJE POŠLO PO ZLU

Osječka učenica operirana tijekom maturalca u Češkoj
Objavljeno 5. rujna, 2017.

Za 17-godišnju Iločanku, učenicu Medicinske škole u Osijeku, maturalno putovanje u Prag, glavni grad Češke, neće ostati u lijepoj uspomeni. Kako nam je potvrdila njezina majka Blaženka Bošnjak, djevojka je dobila nešto nalik na moždani udar, no o čemu se točno radi ni sami roditelji nisu nam mogli točno potvrditi.

- Rečeno nam je da joj je pukla žilica u glavi i morala je biti operirana, a njezino stanje bilo je vrlo slično moždanom udaru. Dobra je vijest što se nakon operacije oporavlja dobro i prema liječničkim prognozama, trebala bi stati na noge za nekih tjedan dana, a čim prohoda, treba se vratiti u Hrvatsku. Također je liječnik rekao da bi se za mjesec dana mogla i vratiti u školu. Dobar je znak da i nakon operacije sve protječe u redu, naša kći je svjesna svega i sve zna. Vjerujemo da će biti sve u redu i dalje - ispričala nam je telefonski majka koja je odmah otišla u Prag i ondje svakodnevno posjećuje kćer koja se još nalazi u bolnici. Dodala je i da njezina kći nikada prije nije imala sličnih zdravstvenih poteškoća i ostaje nejasno što je prouzročilo to stanje, inače vrlo rijetko u adolescentskoj dobi.

Bila je sreća u nesreći što je, kako doznajemo, maturantica bila u društvu u kritičnom trenutku, a majka kaže da je, uz prijatelje, i njezina razrednica bila neprestano uz nju. I u Medicinskoj školi, gdje su njezini školski prijatelji krenuli u ponedjeljak s nastavom, doznajemo da je riječ o zdravstvenom stanju koje nipošto nije izazvano kakvim neprimjerenim ponašanjem ili slično.

- Učenica je zbrinuta i dobro se oporavlja. Ostali maturanti koji su bili ondje na maturalnom putovanju sretno su se vratili i krenuli s prvim danom nastave - potvrdila je Renata Gal, ravnateljica Medicinske škole Osijek.

Kako doznajemo od majke, prema proceduri, njezina bi kći kroz tjedan dana trebala doći u Hrvatsku, i to vozilom tamošnje Hitne pomoći. M.Mihelić

Dobra je vijest što se nakon operacije dobro oporavlja, kaže majka Blaženka Bošnjak

Možda ste propustili...

OTVORENO PREFERENCIJSKO GLASOVANJE

Stranke nisu restorani koji će vam ponuditi meni

SVEČANO POSTROJAVANJE U POLICIJSKOJ AKADEMIJI

Sve više žena u policiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJED RASKID7!

Vatikanske ugovore raskinuti

2

NASTAVLJA SE ŠTRAJK PROSVJETARA, A MINISTAR NAJAVLJUJE

Moguća je i sudska zabrana štrajka

3

PROTIV RJEŠENJA PODNIO TUŽBU

Juričan ipak ne smije biti Bandić