Crna kronika
ČEPINKA OSTALA BEZ UŠTEĐEVINE

Lažni policajci baki (81) ukrali novac
Objavljeno 5. rujna, 2017.

Tri osobe starije životne dobi pokrali su bešćutni prevaranti u Slavoniji i Baranji u samo pet dana. Posljednja žrtva bila je 81-godišnja Čepinka. “U petak, tijekom prijepodneva, nepoznate su osobe došle u obiteljsku kuću u Ulici kralja Zvonimira u Čepinu. Predstavile su se vlasnici kao policajci te su od nje preuzeli, radi provjere, više desetaka tisuća kuna”, doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Četiri dana prije, u ponedjeljak, lažna bankarica ukrala je desetke tisuća kuna 87-godišnjakinji u baranjskom mjestu Čeminac. Prevarantica je nazvala baku i rekla kako treba provjeriti novac koji ima kod sebe, da slučajno nije riječ o lažnom novcu. Baranjka ju je, ne sumnjajući u njezine dobre namjere, nepoznatu ženu pustila u svoj dom i dala joj novac. Neznanka je s nekoliko desetaka tisuća kuna nestala u nepoznatom smjeru.

Prošle srijede, na potpuno jednak način, opljačkan je 92-godišnjak u Ivankovu. Neznanka ga je nazvala na telefon, predstavila se kao djelatnica banke i uvjerila ga kako je nužno da novčanice koje posjeduje zamijeni novima. Nedugo nakon telefonskog razgovora nepoznata ženska osoba pojavila se na kućnoj adresi 92-godišnjaka, a on joj je dao više desetaka tisuća kuna. Kada je žena otišla, djed je shvatio da je prevaren, no bilo je kasno. Policija je zaprimila sve tri kaznene prijave i dala se u intenzivnu potragu za prevarantima koji su se usmjerili na najranjiviju skupinu stanovništva - starije ljude.S.Lacić

NE PUŠTAJTE NEZNANCE U SVOJE DOMOVE, POZOVITE SUSJEDE

Kako ne bi postali žrtve prevaranata, iz policije, između ostaloga, savjetuju građanima da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove, a ako su sami u kući, trebali bi pozvati susjede da im se pridruže. Ako se prijevara već i dogodi, odmah treba nazvati policiju na besplatan broj telefona 192.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi