Autoglas
PREMIJERA: DACIA DUSTER

Više Duster no ikad prije
Objavljeno 5. rujna, 2017.
Dacia je obnovila Duster, svoj prepoznatljivi SUV koji se sada diči suvremenim, potpuno novim robusnim dizajnom

Novi Dacia Duster službeno će imati premijeru idućeg utorka na Frankfurtskom salonu automobila. Od Dusterova prvog predstavljanja 2010. prodano je više od milijun primjeraka i Dacia planira nastaviti ovaj izniman uspjeh posve novim Dusterom.

Avanturistički pedigre novog Dustera i spremnost na vožnju izvan utabanih putova izraženi su osuvremenjenim dizajnom najnovije inačice. Može se reći kako novi Duster spaja robustan, mišićav dizajn s uistinu snažnim karakterom koji je naglašen novom bojom karoserije, Atacama narančastom.

Prepoznatljiva prednja maska novog Dustera proteže se do prednjih svjetala smještenih u samim kutovima vozila i zahvaljujući čemu se vozilo doima širim. Novi svjetlosni potpis uključuje LED dnevna svjetla podijeljena u tri dijela. Profilirane linije vodoravnog poklopca motora pridonose snažnom karakteru vozila. Veća, serijski bojena, prednja zaštita podvozja izrađena od mat kroma pridonosi pustolovnom dojmu vozila i otporna je na grebanje kako bi se zadržao elegantan izgled vozila.

Vjetrobransko staklo pomaknuto je prema naprijed za 100 mm u odnosu na sadašnji Duster i snažnije je nagnuto, što unutrašnjost čini dužom i ostavlja dojam prostranosti. Novi aluminijski krovni nosači, često obilježje SUV-ova, izdužuju linije vjetrobranskog stakla i čine profil dinamičnijim. Što se tiče stražnjeg kraja, vodoravne linije i svjetla smještena u samim kutovima vozila naglašavaju dojam stabilnosti. Stražnji svjetlosni potpis – četiri zasebna crvena kvadrata – prilagođen je Dusteru. Mislilo se i na podvozje. Šira, serijski bojena, stražnja zaštita podvozja izrađena je od mat kroma.

Posve novi Duster odlikuje i poboljšana udobnost, postignuta s pomoću potpuno redizajnirane, viskokovalitetne unutrašnjosti i opreme.

Milan BUGARIĆ
VELIKI INTERES KUPACA

Što se tiče motorizacije, morat ćemo pričekati službenu premijeru za tjedan dana. Nema sumnje da će kao i aktualni, novi Duster svojim motorima zadovoljiti brojne kupce i opravdati ulogu jednog od favorita u omjeru uloženo (novac) - dobiveno (kvaliteta).

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u