Sport
U 2. KOLU PROTIV RUMUNJSKE

Ozbiljan pristup bit će dostatan
Objavljeno 2. rujna, 2017.

Nakon rezultatski uspješne premijere od Hrvatske se očekuje da nastavi pobjednički niz. Drugi suparnik u sklopu C skupine nam je selekcija koja pripada u skupinu najslabijih na prvenstvu. Rumunjska je u ovom društvu isključivo zato što je jedan od domaćina, jer igračka kvaliteta daleko je od razine potrebne za nastup na Eurobasketu. No, 10.000 navijača sigurno će im biti dostatan poticaj da protiv svakog suparnika daju maksimum, pa ako može i više od toga. No, ni to im ne bi trebalo pomoći protiv naših košarkaša.

- Volio bih da što odmorniji dočekamo 10. rujna i osminu finala, tako da očekujem da će protiv Rumunjske participirati oni igrači koji su danas igrali nešto manje. Rumunjska je reprezentacija limitirana igračkom kvalitetom i vjerojatno će se braniti zonom - smatra Aleksandar Petrović, hrvatski izbornik.

Rumunjski roster čine većinom igrači iz domaćeg prvenstva, imaju samo trojicu internacionalaca. Emanuel Cate je u Sevilli, dok Alexandru Olah kruh zarađuje u Belgiji. Najpoznatije ime je Vlad Moldoveanu, koji se nakon igranja u Italiji, Francuskoj i Poljskoj prošle godine vratio kući, gdje je nosio baš dres Cluja, a karijeru nastavja u Turskoj. Rumunji su sinoć igrali protiv Češke, a protiv Hrvatske ipak bi trebali biti u podređenom položaju. Hrvatska bi pak drugom pobjedom gotovo potvrdila osminu finala, a u ovom susretu, ako bude išao željenim tijekom, mogla bi se i raspodijeliti minutaža.N.B.

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike