Osijek
TJEDAN HARRYJA POTTERA

Trideset pet igrača i metli u metloboju
Objavljeno 1. rujna, 2017.

Trideset i pet klinaca i jednako toliko metli dovoljni su za uspješan improvizirani metloboj, izmišljeni sport originalna naziva quidditch, iz knjiga o Harryju Potteru. Sunčan dan i velika travnata površina u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek također su pomogli da sve prođe prema planu.

Igrači su se ponajprije podijelili u osam timova, s pet igrača u svakom timu. Svaki je tim zatim odabrao tragača, čiji je zadatak pronaći zlatnu zvrčku, čime je njegova ekipa automatski pobijedila; tri lovca, kojima je cilj da uzmu loptu i ubace ju u bilo koji od tri obruča; i vratara, čiji je posao obraniti pokušaj ubačaja lopte u obruč. Pritom svi igrači trče jašući na metlama.

Nakon što je prva ekipa završila svoju igru pronalaskom zvrčke, porazgovarali smo s dvjema igračicama, koje su u metloboju sudjelovale i prošle godine.

- Ove mi je godine bolje jer je življe, ima nas više i teren je velik. Sve mi se sviđa, a posebno to što smo se svi angažirali oko toga da ovaj metloboj izgleda što vjernije knjigama i filmovima o Harryju Potteru - rekla nam je Nera Tomić.

Sa svojom suigračicom složila se i Laura, prema čijem je mišljenju metloboj, ali i općenito Tjedan Harryja Pottera, ove godine još bolje organiziran.

- Knjižnicu su ljepše ukrasili, radionice su znatno poboljšane, dodane su brojne zanimljive stvari i sviđa mi se to što raspored nije isti kao prošle godine. Bit će mi jako žao kad Tjedan završi, ali uživat ću u nagradama s motivima mog omiljenog čarobnjaka - podijelila je s nama dojmove Laura Azenić.

Zanimljivo, metloboj je magična kombinacija nogometa, košarke i pola. To je najpopularniji sport čarobnjačke zajednice. Postoje mnogi profesionalni metlobojski klubovi, a ovaj osječki unaprijed se veseli trećem turniru u metloboju, krajem sljedećeg ljeta.

Improvizirani metloboj, održan u petak u GISKO-u, potrajao je sat i pol vremena, a istoga je dana održan i dvosatni Duelantski klub te Harry Potter pub kviz, namijenjen isključivo starijim obožavateljima. Završnog dana, u subotu, 2. rujna, na redu je jednosatni kviz za djecu, a paralelno s njim održava se Harry Potter LARP u suradnji s Terrible Creationsom, također namijenjen nešto starijim fanovima.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike