Regija
MO U AKCIJI

Neki šalju kavu, neki inspekciju
Objavljeno 2. rujna, 2017.

DRŠKOVCI

Stanovnici požeškog prigradskog naselja Drškovci do sada su uredili društveni dom, uređuju groblje, kupili su zemljište i na njemu izgradili sportske terene, malonogometno i košarkaško igralište, boćalište i dječje igralište. Najčešće im Grad osigura potreban materijal, a oni s majstorima obave radove.

- Imamo igralište na kojemu se okuplja dosta djece. Htjeli smo ih još više zadržati na otvorenom, da ih maknemo od kompjutera, no nisu se imala kamo skloniti kad je jako sunce ili kiša. Odlučili smo napraviti sjenicu, u tome nas je ponovno podržao Grad. Postavili smo betonsku ploču, dobili od Grada drvni materijal i počeli raditi. Okupi nas se i desetak, najbliže susjede nose kavu. Mi to radimo za našu mladost, i nije nam teško - priča predsjednik MO Željko Begović, te dodaje da su dali napraviti i drvene stolove i klupe, a nada se da će se okupljati i stariji. Uz materijal i njihov rad investicija će prijeći 20 tisuća kuna. Baš kad je nanosio zaštitni sloj na lamperiju, posjetio ih je građevinski inspektor po anonimnoj prijavi susjeda.

- Imamo u selu nekih kojima smeta sve što se napravi. No mi smo se poslijepodne opet okupili i nastavljamo rad, što nam je odobrio i građevinski inspektor, jer je sve u zakonskom okviru - kaže Begović. Ovu sjenicu će “izgurati” unatoč svim problemima, a na radost djece iz Drškovaca i susjednih sela koja dolaze na igralište.AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike