Osijek
ŽIDOVSKA ZAJEDNICA OSIJEK

Obilježavanje Europskog dana židovske kulture
Objavljeno 1. rujna, 2017.

Osamnaesti Europski dan židovske kulture obilježit će se u nedjelju, 3. rujna, u više od 30 zemalja Europe. Pozivaju se svi zainteresirani građani da dođu u Židovsku općinu, Radićeva 13 (na Pravnom fakultetu), u nedjelju u 17.30 i da se upoznaju s kulturom naroda čije tragove nalazimo u našem gradu još od doba Murse.

Manifestacija nudi priliku širem građanstvu da nauči više o židovskoj kulturi i tradiciji, i to upravo na mjestima gdje su Židovi živjeli kroz stoljeća i ostavili svoj trag. Osječka Židovska općina pripremila je za nedjelju program koji će pratiti ovogodišnju temu “Dijaspora”, koje se uglavnom drže sve židovske zajednice u Europi a koje su se uključile u obilježavanje ovog dana. Ovogodišnji je cilj prikazati raznovrsnost i bogatstvo judaizma s namjerom promicanja dijaloga i uzajamnog poštovanja. Tema nas poziva da shvatimo važnost židovskog fenomena i razmotrimo ga s današnjeg aspekta.

U sklopu programa bit će izvedena predstava “Trg ratnika” redatelja Roberta Raponje, u kojoj glume Hana Kunić i Antonio Jakopčević. Bit će predstavljena i izložba izraelske nacionalne knjižnice, a na kraju će posjetitelji moći kušati delicije pripremljene prema starim receptima iz židovskih kuharica. A. Andrejek

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike