Osijek
ŽIDOVSKA ZAJEDNICA OSIJEK

Obilježavanje Europskog dana židovske kulture
Objavljeno 1. rujna, 2017.

Osamnaesti Europski dan židovske kulture obilježit će se u nedjelju, 3. rujna, u više od 30 zemalja Europe. Pozivaju se svi zainteresirani građani da dođu u Židovsku općinu, Radićeva 13 (na Pravnom fakultetu), u nedjelju u 17.30 i da se upoznaju s kulturom naroda čije tragove nalazimo u našem gradu još od doba Murse.

Manifestacija nudi priliku širem građanstvu da nauči više o židovskoj kulturi i tradiciji, i to upravo na mjestima gdje su Židovi živjeli kroz stoljeća i ostavili svoj trag. Osječka Židovska općina pripremila je za nedjelju program koji će pratiti ovogodišnju temu “Dijaspora”, koje se uglavnom drže sve židovske zajednice u Europi a koje su se uključile u obilježavanje ovog dana. Ovogodišnji je cilj prikazati raznovrsnost i bogatstvo judaizma s namjerom promicanja dijaloga i uzajamnog poštovanja. Tema nas poziva da shvatimo važnost židovskog fenomena i razmotrimo ga s današnjeg aspekta.

U sklopu programa bit će izvedena predstava “Trg ratnika” redatelja Roberta Raponje, u kojoj glume Hana Kunić i Antonio Jakopčević. Bit će predstavljena i izložba izraelske nacionalne knjižnice, a na kraju će posjetitelji moći kušati delicije pripremljene prema starim receptima iz židovskih kuharica. A. Andrejek

Možda ste propustili...

SENAT SVEUČILIŠTA DONIO DVIJE VAŽNE ODLUKE VEZANE UZ STATUSNE PROMJENE

Najesen kreće Kineziološki fakultet

ZBOG OKOLNOSTI VEZANIH UZ EPIDEMIJU

Obiteljski četvrtak preko webinara

NA BLAGDAN GOSPE KARMELSKE

Blagoslov kapelice i samostana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Sjećanje na sve one koji su dali živote za Hrvatsku

2

PRVA PROSLAVA CRKVENOG GODA NAKON COVID IZOLACIJE

Veliko slavlje GČ Jug 2 -
na otvorenom i uz oprez

3

NA BLAGDAN GOSPE KARMELSKE

Blagoslov kapelice i samostana