Tehno
WORDCAMP ZAGREB

I ove se godine održava tri dana
Objavljeno 1. rujna, 2017.

WordCamp Zagreb organizira hrvatska WordPress zajednica u suradnji s WordPress Foundation – zakladom koja se brine o razvoju WordPressa na svjetskoj razini.

Nakon dva izuzetno uspješna godišnja izdanja hrvatskog WordCampa – WordCampa Rijeka 2015. i WordCampa Split 2016. – koja su zajedno okupila više od 500 sudionika čiji su profesionalni život ili hobi vezani uz WordPress, organizatori vjeruju da će prvi zagrebački WordCamp biti dosad najveći pojedinačni događaj u Hrvatskoj vezano uz WordPress. To potvrđuje i više od 300 sudionika koji su se dosad registrirali za WordCamp Zagreb te iznimno veliko zanimanje za besplatne radionice koje se također održavaju u sklopu WordCampa. Znatan broj sudionika te velik broj predavača ponovno na WordCamp dolazi iz inozemstva.

WordCamp Zagreb i ove se godine tradicionalno održava tri dana. Središnji konferencijski dan, 2. rujna, bit će obilježen predavanjima vrhunskih domaćih i međunarodnih predavača, od kojih su mnogi na WordCamp događajima u drugim zemljama proglašeni najboljim predavačima.

Fokus će biti na temama poput funkcionalnog, modernog web-dizajna, različitim načinima implementacije WordPressa za pojedine web-funkcionalnosti i novim rješenjima vezanim uz WordPress. Prvi put na WordCampu, tijekom glavnog konferencijskog dana, bit će organiziran i poseban program aktivnosti za djecu čiji roditelji sudjeluju na WordCampu. Posebnu cjelodnevnu interaktivnu igraonicu kroz koju će djeca razvijati svoje grafomotoričke sposobnosti organizira udruga aRTiS INcludum (http://artisincludum.hr/).

Treći dan WordCampa Zagreb, 3. rujna, također će već tradicionalno biti posvećen onima koji sudjeluju u razvoju samog WordPressa, njegovih modula ili lokalizaciji na hrvatski jezik. Contributor Day proteklih je godina okupio pedesetak sudionika iz cijele zemlje, kojima je ovaj dodatni dan druženja prilika za dogovor i razmjenu konkretnih iskustava uživo.M.R.

Najčitanije iz rubrike