Sport
NOVI IGRAČI U GRADSKOM VRTU

Hajradinović pojačava vezu,
Marić alternativa Ejupiju
Objavljeno 30. kolovoza, 2017.

Pretposljednjeg dana prijelaznog roka NK Osijek je opet zagazio u vode prijelaznog roka. Nakon što je u lipnju i početkom srpnja u Gradski vrt stiglo šest novih igrača, uslijedila je stanka od gotovo dva mjeseca kada je u pitanju dovođenje igrača.

Nema stranca...

U tom razdbolju sportski direktor Alen Petrović nije sjedio skrštenih ruku, već je provjeravao stotine igrača koji su bili nuđeni osječkom prvoligašu. U svemu tome trebalo je izabrati ono što Osijeku treba. Ovaj put Alen Petrović je ostvario ponovno svoj cilj. Nisu mu transferi procurili u javnost prije negoli je posao završen, pa je jučer sa zadovoljstvom predstavio dva nova člana bijelo-plavih napadača Mirka Marića (22) i ofenzivnog veznjaka Harisa Hajradinovića (23). Njihov je dolazak Petrović popratio u svom klasičnom šaljivom stilu:

- Znate onu izreku "nema stranca do Bosanca", eto mi smo dobili "2 u 1", u jednom transferu dvojicu.

Osijek je za oba ta nova igrača platio odštete, ali njihovu visinu Petrović, očekivano, nije želio obznaniti.

- To je poslovna tajna, ali želim zahvaliti našem predsjedniku Ivanu Meštroviću i klupskom čelništvu što su se maksimalno angažirali pri ostvarivanju transfera. Posebno želim zahvaliti suvlasnicima kluba što su nam omogućili dovođenje igrača za koje je potrebno platiti odštetu. Radili smo na tim transferima posljednja dva-tri tjedna, a sad smo uspješno finalizirali posao. Vjerujem kako će obojica biti na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću do utakmice protiv Hajduka. Jasno, trebaju proći određeno razdoblje prilagodbe na novu sredinu, ali vjerujem kako će se pokazati kao prava pojačanja za nas - pričao je Petrović.

Danas je posljednji dan prijelaznog roka, hoće li Osijek svoj angažman u njemu završiti s osam novih igrača?

- U ovom trenutku čini se kako smo završili aktivnosti na tržištu igrača, ali svakodnevno imam dosta poziva, pa ne mogu sad decidirano reći 'ne' na to pitanje. Nikad se ne zna - pomalo je zagonetan bio sportski direktor bijelo-plavih.

Cijelog se ljeta pričalo o potrebi dovođenja još jednog stopera, ali, bar zasad, to se nije dogodilo.

- To je diktirao razvoj situacije. Mateo Barać nije otišao u Ajax, neki su se igrači nametnuli i pokazali kako se na njih može računati, a ispali smo i iz Europe. Da smo se plasirali u skupine Europske lige, vjerojatno bismo doveli i jednog srednjeg braniča - zaključio je Petrović. D. Keler

OSOBNI KARTONI
HARIS HAJRADINOVIĆ

Mjesto rođenja: Prilep (Makedonija)

Datum rođenja: 18. veljače 1994.

Visina: 178 cm

Pozicija: ofenzivni vezni

Karijera:

2012: Željezničar (Sarajevo) 1 (0)

2012: Olimpic (Sarajevo) 5(0)

2013: Inter Zaprešić 8(0)

2013-14: Trenčin 43(13)

2014-17: Gent 4(0)

2016: Haugesund – posudba 27(4)

2017: Haugesund 14(2)

MIRKO MARIĆ

Mjesto rođenja: Grude (BiH)

Datum rođenja: 16. svibnja 1995.

Visina: 188 cm

Pozicija: centralni napadač

Karijera:

2012-14: Široki Brijeg 37 (10)

2014-17: Dinamo 0

2014: Široki Brijeg – posudba 2(0)

2014-17: Lokomotiva – posudba 73(17)

2017: Videoton 15 (2

kupnja

OSIJEK JE ZA OBA IGRAČA PLATIO ODŠTETU

Najčitanije iz rubrike