Regija
USPJEŠNA KUPALIŠNA SEZONA U ĐAKOVU

Bazeni su otvoreni do 17. rujna, posljednji tjedan ulaz besplatan
Objavljeno 30. kolovoza, 2017.

ĐAKOVO

Osvježenje i zabavu na Gradskim je bazenima ovog ljeta pronašlo 54.000 kupača! Pokazuje to projekcija temeljena na broju prodanih sezonskih, mjesečnih, obiteljskih i dnevnih ulaznica, doznajemo u gradskom komunalnom poduzeću Univerzal, koje upravlja bazenima.

- Rekordni je vikend bio od 21. do 23. srpnja, kada je na bazenima boravilo oko 3500 posjetitelja, a slična je posjećenost zabilježena i na samom kraju srpnja. O uspješnosti aktualne kupališne sezone govori i činjenica da brojke nisu konačne jer ljetu još nije kraj. Unatoč početku školske godine i završetku godišnjih odmora, Gradski bazeni ostaju otvoreni do 17. rujna. U posljednjemu tjednu sezone, u kojoj bilježimo izvrsne rezultate, od 11. do 17. rujna sve smo posjetitelje u dogovoru s Gradom tradicionalno odlučili počastiti besplatnim kupanjem - najavio je Univerzalov direktor Stjepan Ripić.

Inače, u Univrzalu zadovoljno zaključuju da je ovogodišnja kupališna sezona bila još uspješnija od prošlogodišnje, kada je evidentirano 50 tisuća kupača, što znači da je broj posjeta omiljenom gradskom kupalištu, na koje uz Đakovčane dolaze i mještani okolnih sela i gradova, porastao za osam posto.

Valja napomenuti i kako je nova gradska vlast ove godine uvela novost, obiteljsku sezonsku ulaznicu i gratis ulaz za djecu do šest godina. Hit među kupačima svakako je i ove sezone bio 55-metarski akvagan, postavljen prošle godine, dok je ovog ljeta posjetiteljima ponuđena mogućnost zabave uz stolni nogomet.

U rekonstrukciju bazena prošlih su godina uložena znatna sredstva pa je tako nabavljen već spomenuti aquagan, potpuno je rekonstruiran mali bazen, obnovljene su tribine, montirana je i štedna LED rasvjeta, postavljeno novo ozvučenje, 2500 kvadrata novog popločenja. Uoči ove kupališne sezone krenulo se u obnovu olimpijskog bazena, a kako smo već ranije pisali, najavljena su i nova ulaganja.

Maja MUŠKIĆ

54

tisuće kupača posjetilo đakovačke bazene ovoga ljeta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike