Crna kronika
POŽAR PROGUTAO SKLADIŠTA

Plamena stihija u Dunavskoj ulici
Objavljeno 29. kolovoza, 2017.
Zbog vatre koja se uzdizala 30-ak metara uvis istopila se stolarija na pet kuća sa suprotne strane Dunavske ulice

Veliki požar uništio je jučer poslijepodne do temelja napušteni objekt u Dunavskoj ulici u Osijeku. Plameni jezici koji su se dizali 30-ak metara uvis dočekali su vatrogasce koji su dojavu dobili u 18.04 sata. Od visoke temperature oštećeno je i pet kuća s druge strane Dunavske ulice.

- Na intervenciju je izišlo devet profesionalnih vatrogasaca s tri vozila, a pozvani su i pripadnici DVD-a Gornji i Donji grad te DVD Retfala. Nakon što je požar lokaliziran, na požarištu su ostali pripadnici DVD-ova koji su osiguravali da se požar ponovno ne razbukta, te su ga gasili do kraja. Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo - kazao nam je na mjestu događaja Pero Čeman, zapovjednik JPVP-a Osijek.

Građani koji imaju kuće s druge strane Dunavske ulice od požara pretrpjeli su veliku štetu.

- Sjedio sam i gledao TV. Začuvši sirene, htio sam podići roletu, a kako to nisam uspio, odmah sam izišao pred kuću. Vidio sam da mi se prozori doslovce tope od visoke temperature, a vatrogasci su mi vikali da počnem zalijevati kuću da se ne bi zapalila. Vatra mi je otopila stolariju od prozora, kao i roletne, a jedan prozor je od visoke temperature puknuo – kazao je Antun Sršan, stanar Dunavske 104, koji je plastičnu stolariju postavio prije nepuna dva mjeseca. Dok je zalijevao kuću vodom, polijevao je i drvene dijelove ispod krova, da se ne bi zapalili. Njegovoj susjedi s kućnog broja 102, Jelici Juratović, također su se istopile roletne. “Kada sam izišla iz kuće i vidjela što se događa, doista sam se uplašila”, kazala je Jelica.

Od siline požara oštećeno je najmanje pet kuća, a stanari Dunavske ulice revoltirani su što napušteni objekt nije odavno uklonjen. “Bio je ovdje i gradonačelnik Vrkić, i oko objekta su postavljene daske. Međutim, daske su s vremenom 'nestale' i tu su se pogotovo u noćnim satima okupljale razne osobe. To je odavno trebalo očistiti”, kazala nam je susjeda Gordana Bedeković. Prema dostupnim podacima policija je često u objektu pronalazila beskućnike i osobe koje su se ondje okupljale zbog samo njima poznatih razloga.

Objekt koji je potpuno izgorio navodno je vlasništvo Osijek Koteksa, a u posljednjih nekoliko mjeseci na njemu je bio oglas jedne osječke agencije za nekretnine da se prodaje. Nakon očevida policijskih protupožarnih inspektora bit će poznati uzroci izbijanja požara te količina nastale štete na stambenim objektima s druge strane ulice.

Sandra LACIĆ
NIGDJE HIDRANTA

Kada su vatrogasci dojurili na mjesto požara, susreli su se s dodatnim problemom pri gašenju jer u blizini nije bilo hidranta iz kojeg bi uzeli dodatnu vodu. Vozilima su se vraćali na križanje Dunavske i Ulice svetog Josipa Radnika po vodu, gdje je nedavno postavljen hidrant. Građani su tako pomagali sami spašavati svoje kuće vodom iz vrtnih crijeva.

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike