Kultura
ZA POČETAK SEZONE U ZAGREBAČKOJ ŽAR PTICI

Mjuzikl "Mala sirena" premijerno 5. listopada
Objavljeno 29. kolovoza, 2017.

Zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica za novu sezonu, 2017./18., najavljuje tri nove predstave, od kojih će dvije biti praizvedbe, a sezonu će 5. listopada otvoriti premijera bajke “Mala sirena” H. C. Andersena. Kako se ističe u najavi, 180 godina od prvog objavljivanja, popularna bajka slavnoga danskog pisca na sceni Žar ptice bit će postavljena kao dječji mjuzikl u režiji Ive Srnec.

Prvi put objavljena 1837., bajka o Maloj sireni itekako je i danas aktualna jer govori o problemima s kojima se današnja djeca i mladi susreću u velikoj mjeri, stoji u najavi. Glumački ansambl čine Sanja Crljen, Zoran Pribičević, Berislav Tomičić, Petra Vukelić, Gorana Marin, Vesna Ravenšćak Lozić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić, Paola Slavica i Stanislav Kovačić. Scenografiju i kostimografiju osmišljava Patricio Alejandro Aguero, scenski pokret Irena Mikec, a glazbu Stanislav Kovačić.

Dvije su domaće praizvedbe u novoj sezoni Žar ptice, u veljači 2018. “Indijanska bajka” Zinke Kiseljak, koju režira Saša Broz, a tematizira mitove i legende američkih Indijanaca, te, u travnju iduće godine, predstava “Malena i Klepetan” Mirjane Pičuljan Štriga, posvećena životu ptica selica u režiji Želimira Mesarića. Hina

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike