Autoglas
PREMIJERA: VW T-ROC

Volkswagenov četvrti SUV
Objavljeno 29. kolovoza, 2017.

Volkswagen je proširio svoj program modela kompaktnim crossoverom predstavivši u Italiji T-Roc. Najbolje ga je opisati tako da se taj automobil u urbanom svijetu snalazi jednako dobro kao na neprohodnim terenima.

T-Roc je ispod klase Tiguana. Sa svojim paketom opreme T-Roc je podjednako atraktivan kupcima svih dobnih skupina, od samaca do onih čija su se djeca već odselila iz obiteljske kuće. Volkswagen je T-Roc predstavio riječima da su “atletske, sportske dimenzije izvana, a iznimna funkcionalnost iznutra”. S pogonom na prednje ili na sve kotače, po želji, T-Roc objedinjuje suverenost SUV vozila i agilnost sportskoga kompaktnog modela.

T-Roc u prednjem dijelu ima prepoznatljivu široku rešetku hladnjaka s integriranim dvostrukim glavnim svjetlima i pomaknutu signaturu svjetala, što ga čini prepoznatljivim čak i tijekom noćne vožnje. Izvedba linija produžene siluete s druge je strane karakterizirana posebno markantnim kromiranim elementom koji se proteže od A stupova preko cjelokupne bočne krovne linije sve do C stupa te formalno podsjeća na coupé. Izgled offroad vozila dodatno pojačavaju tamni plastični elementi koji se protežu oko cijelog vozila te štite karoseriju u području kućišta kotača, bočnih pragova te prednjeg i stražnjeg dijela vozila.

Poput Tiguana, novi T-Roc uvest će se na tržište s učinkovitim turbomotorima – trima benzinskim (TSI) i trima dizelskim (TDI). Oni se djelomično nude kako s pogonom na prednje kotače i ručnim mjenjačem tako i s pogonom na prednje kotače, pogonom na sve kotače 4Motion (u sklopu serijske opreme s funkcijom 4Motion Active Control) i automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (7-stupanjski DSG mjenjač).

T-Roc svoje uvođenje na hrvatsko tržište očekuje od siječnja 2018.

Milan BUGARIĆ
FUNKCIONALAN PRTLJAŽNIK

Ako je zauzeto svih pet sjedala, pri utovaru prtljage do gornjeg dijela naslona stražnjih sjedala nastaje volumen prtljažnika od 445 litara. Naslon stražnjih sjedala može se dijeliti i preklapati u omjeru od 60 - 40, čime nastaje volumen od čak 1290 litara. Sasvim je sigurno da gotovo ni jedno drugo SUV vozilo iz ove klase ne nudi takve vrijednosti.

Možda ste propustili...

SINDIKAT "POLUDIO" NAKON KUPNJE 112 MILIJUNA EURA VRIJEDNOG NOGOMETAŠA

Radnici Fiata u štrajk zbog Ronalda

Najčitanije iz rubrike