Tehno
VISOKO UČILIŠTE ALGEBRA

Stipendijski natječaj za e-Leadership MBA studij
Objavljeno 25. kolovoza, 2017.

Visoko učilište Algebra otvara prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj za e-Leadership MBA studij, uz Hrvatski Telekom kao partnera natječaja. Prijave za stipendijski natječaj MBA programa otvorene su do 1. listopada 2017. na stranici http://eleadership.mba/scholarship/. e-Leadership MBA studij Visokog učilišta Algebra jedinstven je studij ove vrste u ovom dijelu Europe te se po mnogočemu može smatrati inovativnim jer se odgovara na izazove Europske unije i procjene Europske komisije da će do 2020. u EU nedostajati oko 200.000 poslovno-tehnoloških profesionalaca s voditeljskim kvalifikacijama. Budući e-Leaderi, osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki, moraju imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji "izazivaju" tradicionalne modele poslovanja.

e-Leadership MBA program namijenjen je primarno kandidatima koji svoje poslovno usavršavanje žele nastaviti na programu koji nudi kombinaciju poslovnih i tehnoloških znanja te koji, samim time, žele u svojim tvrtkama i organizacijama postati prepoznati lideri u procesu transformacije poslovanja. Unatoč tehnološkom prizvuku, ovaj MBA studij namijenjen je budućim liderima iz svih segmenata poslovanja pa se tako u prošlim generacijama ističu pojedinci iz tvrtki i organizacija poput: Deloitte, Hrvatski Telekom, Teva, SPAN, Nike, INA, Raiffeisen bank, Ericsson Nikola Tesla, Privredna banka Zagreb, Novartis, Poslovna inteligencija, Microsoft, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Canon, Kaufland i druge.

Već u sklopu stipendijskog natječaja, kandidati će imati prilike upoznati neke od profesora i mentora koji provode program te će raditi i na zajedničkom projektu, koji će se prezentirati i bodovati za osvajanje stipendija. Prošlogodišnja su iskustva pokazala da su kandidati već i u sklopu ovih druženja ostvarili korisna međusobna poznanstva te su cijeli stipendijski natječaj zbog mogućnosti networkinga ocijenili iznimno korisnim, neovisno o tome hoće li dobiti stipendiju. Većina kandidata na prošlogodišnjem natječaju bili su mladi profesionalci, menadžeri, koji su svoja postojeća poslovna znanja željeli nadopuniti dubinskim znanjima o primjeni tehnologije u modernom poslovanju, ili su pak završili neki od tehničkih fakulteta, ali su u međuvremenu napredovali prema menadžerskim pozicijama gdje im nedostaju poslovna i znanja vođenja ljudi. M.R.