Tehno
GAMESCOM 2017

Nova Lenovo Legion gaming računala
Objavljeno 25. kolovoza, 2017.

Na ovogodišnjem događanju Gamescom 2017 Lenovo predstavio je četiri nova snažna uređaja, dodatka svojoj Lenovo Legion obitelji - tri Windows 10 osobna računala koja podržavaju VR, Lenovo Legion Y920, Y720 i Y520 Towers, kao i novi Lenovo Legion Y25f gaming monitor.

Lenovo Legion Y920 Tower, koji podržava VR, osmišljen je za najozbiljnije gamere. Taj uređaj radi na operativnom sustavu Windows 10, a pokreće ga sedma generacija Intel Core i7-7700K procesora koja može podržati najzahtjevnije igre u optimalnim brzinama, od FPS igara do simulatora atmosferskog prostora. Uređaj je također opremljen NVIDIA GeForce GTKS 1080 8GB grafičkom karticom, jednom od vodećih GPU na tržištu. Uz to, Lenovo Legion Y920 Tower opremljen je s opcionalnom 32GB 2800Mhz CORSAIR VENGEANCE LPx overclocable DDR4 memorijom i ima opcionalno integrirano Asetek hlađenje tekućinom za overclocking CPU-a. Ovo pomaže u stabilizaciji slike, omogućuje jednostavnije igranje, smanjuje sistemsku buku i opterećenje matične ploče.

Lenovo Legion Y720 Tower, koji također podržava VR, mainstream igračima pruža pouzdane performanse. Uz Windows 10 operativni sustav i do sedme generacije Intel Core i7-7700 procesora, opcionalnom Intel Optane ™ memorijom od 16 GB za brzu reakciju sustava i NVIDIA GeForce GTKS 1070 8GB grafikom, Lenovo Legion Y720 Tower nudi performanse neophodne za pokretanje najzahtjevnijih naslova, bilo da je u pitanju snalaženje na bojnom polju ili sprječavanje invazije izvanzemaljaca.

Za igrače na konzolama koji žele zakoračiti u svijet PC gaminga tvrtka Lenovo osmislila je Lenovo Legion Y520 Tower, koji podržava VR. Ovaj uređaj sadrži neophodnu grafiku i brzinu, što ga čini odličnim za ulazak u svijet PC gaminga. I ovo gaming računalo također radi na operativnom sustavu Windows 10, najboljoj verziji Windowsa za gaming, uključujući i podršku za uživo prenošenje preko Mixera, DirectX® 12, razmjeru širine 21: 9 i mogućnost povezivanja s prijateljima preko Xbox Live®. Uz to, Lenovo Legion Y520 karakterizira NVIDIA GeForce GTKS 1060 GPU i sedma generacija Intel Core i7-7700 procesora, a opremljen je Lenovo Entertainment Hub aplikacijom koja omogućuje pristup velikom katalogu kodova popularnih videoigara s VR nadogradnjom na odabranim FPS igrama. Lenovo Legion Y520 također se može jednostavno nadograditi za korisnike koji žele zamijeniti određene komponente.

Lenovo Legion Y25f gaming monitor, s 24,5-inčnim FHD ekranom s frekvencijom osvježavanja od 144Hz, donosi nevjerojatne detalje u omiljenim igrama. Uz nove HDR mogućnosti, uključujući osvijetljenost od 400 nita, ovaj ekran, koji izgleda kao da gotovo nema okvir, učinit će da slike izgledaju toliko živopisno kao da igre eksplodiraju s ekrana. Također, kada je u pitanju prilagođavanje potrebama korisnika, Lenovo Legion Y25f gaming monitor može se podesiti po visini i kutu, a također nudi i praktičnu kuku na koju korisnici mogu odložiti svoje slušalice.M.R.

Najčitanije iz rubrike