Osijek
KOHORTA VELIKOG SRCA

Navijači dali krv kao
i mnogo puta dosad
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Iako su igrači i stožer NK Osijek tada već bili na putu prema Austriji, u Gradskom se vrtu u utorak poslijepodne okupio velik broj vjernih navijača – ovaj put ne zbog nogometa, nego zbog humanitarne akcije. Naime, u press-centru Gradskog vrta Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, u suradnji s Nogometnim klubom Osijek, organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi kako bi se dokazalo da Osijek navija, ali i čini dobro za svoj grad i sve svoje građane.

Tijekom četiri sata darivanja prikupljena je 41 doza prijeko potrebne krvi, čime je cjelokupna akcija uspjela iznad očekivanja, a Kohorta je još jednom pokazala veliko srce. Nakon što je dao krv, Ivan, dugogodišnji član Kohorte, naglasio je kako je ovakve akcije inače organizirala Udruga građana Kohorta, dok se sada, na zadovoljstvo svih, u organizaciju uključio i Nogometni klub Osijek.

- Došao sam ovdje podržati humanitarnu akciju kako bi prikupljanje krvi bilo onako uspješno kao što je bilo i dugi niz godina u našoj udruzi. Ovime podržavam i NK Osijek, za koji vjerujem da će proći i ovu tešku prepreku, kako bismo i u jesen svi mogli uživati u europskim utakmicama - s nadom ističe Ivan, koji nam se pohvalio da i sam ide u Austriju, gdje će s ostalim vjernim navijačima na stadionu NV arena u St. Pöltenu gromoglasno podržati izabranike Zorana Zekića.

Pri izlasku iz press-centra susreli smo i Marka, koji ove godine još nije stigao obnoviti članstvo u Kohorti, ali je pronašao vremena za sedmo darivanje krvi. Čak je doveo i prijatelje, Matiju i Mateu, koji su na ovoj posebnoj humanitarnoj akciji prvi put darovali krv.

- Inače svi zajedno dolazimo na sve domaće utakmice NK Osijek, a danas smo na Markov prijedlog došli prvi put zajedno, za sreću, darovati krv, kako bismo pomogli našem klubu i potrebitim sugrađanima. Može se reći da smo debitirali za Osijek – sa smiješkom govore Matija i Matea, uvjereni u pobjedu Osijeka.

Ovakvih će humanitarnih akcija u organizaciji NK Osijek zacijelo biti i u budućnosti. M. Mandić

41

doza krvi prikupljena je u ovoj humanitarnoj akciji

Najčitanije iz rubrike