Regija
OPĆINA I TMD GROUP ORGANIZIRAJU OBILAZAK TVORNICA

Budući zaposlenici tvornice autodijelova u Babinoj Gredi putuju u Brčko i Gradačac
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

BABINA GREDA - Općina Babina Greda i TMD Group organiziraju zajednički obilazak tvornica u Brčkom i Gradačcu koje posluju u sklopu te uspješne kompanije. Bave se proizvodnjom autodijelova za najveće svjetske brendove, kompletna proizvodnja završava u izvozu, a najveći kupac je renomirani Šefler koncern iz Njemačke. Iz Općine pozivaju sumještane zainteresirane za putovanje i posao u budućoj tvornici autodijelova TMD LOGISTIC d.o.o. u Babinoj Gredi da se prijave do 1. rujna i osiguraju si mjesto jer je kapacitet ograničen na maksimalno 50 osoba. U neposrednom razgovoru s vlasnikom i djelatnicima zaposlenima u tvornicama u Brčkom i Gradačcu, pojašnjava načelnik Josip Krnić, Babogredci će se na licu mjesta moći upoznati s načinom rada i poslovanjem te dobiti odgovore na sva pitanja.

- Pojasnit će im se kakav profil radnika trebaju u babogredskom pogonu, primjerice bravare, CNC operatere, strojare, žene za pakirnicu… Razgovarat će se o mogućnostima prekvalifikacije. A smatram da je ovo najbolji i vrlo koristan način upoznavanja, da naši sumještani sami obiđu tvornice i uvjere se u uvjete rada i provjere zadovoljstvo tamošnjih radnika - kaže Krnić. Dodaje da je to prilika koju bi svakako trebali iskoristiti.

Podsjetimo, na svečanosti obilježavanja Dana općine Babina Greda krajem travnja vlasnik TMD Group, Adem Hanić iz Gradačca, prezentirao je projekt gradnje tvornice dijelova za automobilsku industriju u Babinoj Gredi, vrijedne osam milijuna eura. U prvoj fazi zapošljavat će 70 ljudi. Naglasio je kako je riječ o industriji koja bilježi snažan rast. Babina Greda bi, prema najavama, trebala postati značajan metalni centar u Hrvatskoj, gdje će se proizvoditi autodijelovi za cijeli svijet. Njezine su prednosti ponajprije odličan geostrateški položaj i komunikacijska povezanost. Prije nekoliko mjeseci registrirali su tvrtku sa sjedištem u Babinoj Gredi, što Općina uvjetuje svim investitorima koji žele ondje ulagati.

- S obzirom na to da smo općina čiji je indeks razvijenosti ispod 50 posto državnog prosjeka, ulagači imaju pravo na povrat dijela kapitala. Tako smo naš nedostatak zapravo iskoristili kao prednost koju im nudimo - pojašnjava Krnić.

U tijeku je projektiranje i sređivanje dokumentacije za početak gradnje pogona u Babinoj Gredi, a konačan ugovor s njemačkim partnerima s kojima će sudjelovati u projektu TMD Group trebao bi se potpisati u listopadu. Marija Lešić Omerović

Zainteresirani se trebaju prijaviti do 1. rujna jer je kapacitet ograničen na 50 osoba

Posao i obuka kada krene gradnja

- Čim krene gradnja, vlasnici će zaposliti dio radnika iz Babine Grede i poslati ih na obuku u tvornice u Brčko i Gradačac. Ondje su zaposleni stručni ljudi s iskustvom koji će im prenijeti svoja znanja. Kada se završi tvornica u Babinoj Gredi, odmah će preuzeti posao, a ostali radnici koji će biti

primljeni učit će od njih - zaključuje Krnić.

Možda ste propustili...

NAKON VIŠEMJESEČNIH RADOVA I UZ POMOĆ DONACIJA

Udruga "Tko se boji sutra još?" seli u obnovljeni prostor

SVIBANJSKO HODOČAŠĆE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA

Posjetili svetište Majke Božje Žalosne

DVIJE AKIJE CRVENOG KRIŽA

Još 78 doza krvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

3

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše