Crna kronika
CRNA NEDJELJA NA CESTAMA SLAVONSKOG ISTOKA

Kumovi motociklima putovali po Europi, jedan poginuo u Trpinji, drugi ozlijeđen u Iloku
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.
Prometne nesreće su se za kišnog vremena dogodile u razmaku od samo petnaest minuta

TRPINJA/ILOK - U povratku s dugo pripremanog putovanja motociklima Rumunjskom, Bugarskom, Makedonijom i Srbijom, nakon prijeđenih više od 2500 kilometara, hrvatske su ceste, u dvije odvojene nesreće, bile kobne za kumove iz Osijeka. U razmaku od samo 15 minuta, mlađi, 59-godišnji Željko Vukojević, izgubio je život u Trpinji, dok je 60-godišnji Luka Šalajić teško ozlijeđen u Iloku.

Kobno je bilo kišno nedjeljno kasno poslijepodne za 59-godišnjaka iz Osijeka Željka Vukojevića, dugogodišnjeg iskusnog motociklista, koji je izgubio život u teškoj prometnoj nesreći tog dana u selu Trpinja nedaleko od Vukovara. Nesreća se zbila oko 17.55 sati. Vukojević je, pišu tako, uz izraze iskrene sućuti obitelji, na facebook-stranici osječkog Auto-moto kluba “Slavonac”, bio njihov dugogodišnji član, kao i nekadašnjeg Moto kluba “Osijek”.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske službeno su naveli kako je oko 17.55 sati 59-godišnjak iz Osijeka upravljao motociklom Honda osječkih registracijskih oznaka. Kretao se kolnikom Gajčanske ulice u Trpinji iz smjera Vukovara u smjeru Osijeka.

– S obzirom na to da nije brzinu kretanja prilagodio stanju ceste i vremenskim uvjetima (kiša), izgubio je nadzor nad motocikom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj je nesreći 59-godišnjak zadobio teže ozljede opasne za život, zbog kojih je preminuo u Općoj županijskoj bolnici Vukovar – stoji u priopćenju PU u Vinkovcima.

Snosi li krivnju za tragičnu nesreću i kiša i mokar kolnik, teško je i nezahvalo nagađati, no činjenica jest da su ceste na krajnjem istoku Slavonije u nedjelju bile mokre jer je kiša neprestano padala, a tome i skliske jer je to bila prva kiša nakon poprilično vremena. Da je bio crni vikend na cestama tog dijela Hrvatske govori i policijski podatak o čak 17 prometnih nereća tijekom proteklog vikenda u kojima je, sveukupno, jedna osoba nažalost poginula (Trpinja), dvije su osobe teže ozlijeđene (Vukovar, Ilok), dok je jedna osoba lakše stradala (Privlaka).

Teška nesreća u Iloku zbila se, međutim, u nedjelju 15-ak minuta prije kobnog stradavanja Željka Vukojevića u Trpinji. Bilo je to oko 17.40 sati. U nesreći je teško stradao također motociklist, i to, prema saznjanima iz krugova “bajkera”, Vukojevićev kum Luka Šalajić, također iz Osijeka. I on se nalazio na motociklu Honda, ali mađarskih registracijskih oznaka. Zbog neprilagođene brzine kretanja, na izlasku iz Iloka, izgubio je nadzor nad motocikom i pao na kolnik. Pri tome je teško ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći u vukovarskoj bolnici, Šalajić je prevezen u KBC Osijek. Kako stoji u policijskom priopćenju, imao je alkohola u krvi.

Informacije kazuju da su njih dvojica zajedno bila na 2500 kilometara dugom proputovanju Europom, točnije kroz Rumunjsku, Bugarsku, Makedoniju i Srbiju. Vukojević i Šalajić iskusni su motociklisti koji su i prijašnjih godina išli na duga proputovanja motociklima kojima su obišli cijelu Europu.

Kada je u pitanju crna statistika, na cestama na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske od početka 2017. godine izgubljeno je 12 života.

Sanja BUTIGAN/Milan BUGARIĆ
ŠOKIRANI PRIJATELJI

Prijatelji ne mogu vjerovati da su Vukojević i Šalajić nastradali u razmaku od samo 15 minuta. U Hrvatsku iz smjera Srbije ušli su na graničnom prijelazu Ilok gdje su se razdvojili.

- Riječ je o istinskim zaljubljenicima u motocikle koji ne divljaju cestom nego krstare. Znakovito je da su obojica nastradala za izuzetno kišnog vremena, ali da su identično pala s motocikla u samo 15 minuta u mjestima koja su udaljena 50 kilometara mi je nepojmljivo. Strašno... - rekao nam je prijatelj obojice motociklista.

sudbina

NESREĆE SU SE DOGODILE NA KRAJU PUTOVANJA

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U POŽEGI

Vozeći unatrag srušila pješakinju

PAS JU NANJUŠIO

Marihuana u autima

Najčitanije iz rubrike