Sport
HRVATSKI NAPADAČI

Pogotci Mandžukića i Kramarića, Kalinić emocionalno uznemiren
Objavljeno 21. kolovoza, 2017.

Hrvatski reprezentativni napadači na odličan su način počeli novu sezonu u svojim inozemnim klubovima. Dobre igre, dva postignuta pogotka te izboreni kazneni udarac dobra su najava skorašnjih kvalifikacijskih susreta naše reprezentacije u kojima će, protiv Kosova i Turske, nastojati ubilježiti obje pobjede i time zadržati prvo mjesto naše skupine.

Juventus je pobjedom krenuo u novu obranu naslova, a u 3:0 kod kuće protiv Cagliarija veliku ulogu odradio je Mario Mandžukić. Upravo je on zabio u 12. minuti vodeći pogodak za “staru damu”, za koju su poslije strijelci još bili Dybala (45) i Higuain (66). Cagliari je mogao i bolje proći, no u 39. minuti Buffon je obranio kazneni udarac Fariasu, kojeg je izborio Duje Čop. On je u sastavu gostiju igrao do 81. minute, Mandžukić je odradio cijeli susret, a njegov udio u Juventusovu uspjehu nije propustio istaknuti ni trener Allegri.

U strijelce se upisao i Andrej Kramarić, koji je u 1. kolu Bundeslige zabio jedini pogodak u 1:0 domaćem slavlju Hoffenheima protiv Werdera. Kramarić je u igru ušao u 64. minuti te 20 minuta poslije s 20-ak metara svladao gostujućeg vratara, koji je bio nemoćan jer je lopta na putu do mreže promijenila smjer od dodira nekog od obrambenih igrača.

Iako do sinoć nisu izišli na teren, veliko zanimanje, pogotovo na Apeninima pobuđuju još dva “kockasta” napadača. Po pisanju talijanskih i engleskih medija čini se da Ivan Perišić ipak neće iz Intera u Manchester United, o čemu se cijelog ljeta nagađalo. Klubovi se nisu dogovorili oko odštete, Inter je ostao čvrst u traženju 50 milijuna eura, a M. United navodno nije nudio više od 35. Perišić bi umjesto novog kluba trebao dobiti novi, bolji ugovor u “crno-plavima”, gdje bi zarađivao pet milijuna eura godišnje. Još nije kompletiran transfer Nikole Kalinića iz Fiorentine i Milana, što se očekuje već nekoliko dana. Kalinić je zbog nedolaska na trening “viola” bio čak i kažnjen financijski, no donio je liječničku “ispričnicu”, u kojoj stoji kako je zbog iščekivanja realizacije transfera “emocionalno uznemiren”. G.Roguljić

Najčitanije iz rubrike