Sport
INOZEMNI ANGAŽMAN

Tomo Paun preuzima grčki Markopoulo
Objavljeno 21. kolovoza, 2017.

Osječki odbojkaški trener Tomo Paun pred novim je izazovom u svojoj trenerskoj karijeri. Ovaj nekadašnji trener i muškog i ženskog osječkog odbojkaškog prvoligaša, koji je vodio i Poreč, Varaždin i Vukovar, ostvario je prvi inozemni angažman. Paun je, naime, postao trener grčkog Markopuloa. Radi se o ženskom odbojkaškom klubu koji djeluje u okolini Atene, a prošle godine zauzeli su osmo mjesto na tablici. Inače, o Paunovom dolasku neki grčki portali vijest su prenijeli još u lipnju. No, osječki trener objašnjava kako je angažman tek nedavno postao siguran.

- Istina je da sam postao trener grčkog kluba što će mi biti prvi klub kojeg ću voditi u inozemstvu. Do mene su također nedavno stigli linkovi s tom vijesti iz lipnja, ali onda je to još bilo u fazi zanimanja, premda sam se otada često čuo s predsjednikom i bilo je izvjesno kako ću postati njihov trener - pričao je Paun koji je bio i jedno vrijeme pomoćnik izbornika reprezentacije Hrvatske Miroslava Aksentijevića, a posljednji posao bio mu je u Odbojkaškom klubu Antunovac, gdje je ustrojio i vodio sve uzraste.

Kako su ga uopće Grci pronašli?

- Bili su u potrazi za trenerom i jedan kolega iz Srbije mi je dao preporuku i spojio me s njima. Prilično veliku ulogu odigrala je i Ilijana Dugandžić, naša bivša reprezentativka, koja je nekoliko godina provela u Grčkoj gdje je očito ostavila dobar dojam pa se tako i njezina riječ slušala. U svakom slučaju radi se o izazovu u karijeri. Koliko mi je poznato ekipa je mlada, angažirali su ovo ljeto Amerikanku, moja je želja bila dovesti i jednu hrvatsku igračicu, ali zasad to nije bilo moguće. Već u ponedjeljak putujem u Grčku, a trebao bih već popodne biti predstavljen igračicama na treningu. Uvjeti su vrlo korektni, a zasad je dogovoren angažman na godinu dana, rekao je Paun, koji će prema Grčkoj krenuti sam, dok će supruga Ivana i kćerka Dora ostati u Osijeku. K.Lacković

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike