Osijek
14. LJETNA ŠKOLA MLADIH DRUŠTVA ŽUPANIJSKOG CRVENOG KRIŽA

Oko 150 mladih na edukaciji za voditelje brojnih programa
Objavljeno 20. kolovoza, 2017.

Protekle je subote 146 mladih s područja Osječko-baranjske županije, ali i drugih regija Hrvatske te partnerskih društava Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine te Srbije, stiglo u 14. Ljetnu školu mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, koja se održava u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici sve do 29. kolovoza.

Ovogodišnja je Ljetna škola mladih usmjerena u osposobljavanje mladih za voditelje programa prve pomoći, programa prevencije ovisnosti i odgovornog spolnog ponašanja, programa prevencije trgovanja ljudima i sigurnog ponašanja na internetu. Mladi će se osposobljavati i za pripreme za djelovanje u katastrofama, kao i za voditelje programa realističnog prikaza ozljeda. Inače, ove će se godine Školi prvi put pridružiti i mladi članovi političkih stranaka koje čine Skupštinu Osječko-baranjske županije te je za njih organiziran program “Humanost, ljudska prava, pluralizam i demokracija”.

U cilju što bolje razmjene iskustava među mladima bit će organiziran i Sajam crvenokrižaških središta, debate, tematske večeri i slično, a u slobodno su vrijeme za sudionike predviđene sportske aktivnosti, šetnje i uživanje u prirodi, ali i kupanje na bazenu i jezeru. Nakon povratka s Ljetne škole mladi, pripremljeni za djelovanje, preuzimaju inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima. Svečanost zatvaranja Ljetne škole bit će 28. kolovoza u 18 sati. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike