Regija
PRVI PUT U ŠRC-U “RUPA”

4. Ribička noć u Čačincima
Objavljeno 20. kolovoza, 2017.

ČAČINCI - U organizaciji Športskog ribolovnog društva Klen Čačinci i općinske Turističke zajednice te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u Športsko-rekreacijskom centru Rupa održana je 4. Ribička noć. Riječ je o manifestaciji koja promovira gastronomiju i turizam kako čačinačkog kraja, tako i cijele Slavonije. Članovi ŠRD-a pripremali su tradicionalne slavonske riblje specijalitete - fiš-paprikaš i šarana na rašljama.

- Budući da je u tijeku sanacija naših ribnjaka, ove godine odabrali smo Rupu za lokaciju Ribičke noći, što se pokazalo kao pun pogodak jer je došlo jako puno ljudi i svi su uživali. Posebno moram zahvaliti svojim kolegama iz ribolovnog društva koji su odradili vrhunski posao. Naravno, hvala Turističkoj zajednici i Općini na potpori jer svima nam je jedan cilj zajednički - promovirati naš kraj i našu domaću zdravu hranu – rekao je predsjednik ŠRD-a Klen Renato Šafranko.

- Treba prije svega odati priznanje članovima ribolovnog društva Klen i njihovu predsjedniku Renatu Šafranku na iznimnom trudu koji su uložili u pripremu ove manifestacije. ŠRC Rupa se po tko zna koji put pokazao kao sjajna lokacija za bilo koji oblik događanja. Ova je lokacija puno bliža našim sumještanima, a nalazi se uz Podravsku magistralu pa je tako dostupnija i svim gostima iz drugih krajeva. Promocija turizma našeg kraja sve više dolazi do izražaja - uz Jankovac koji je jedan posve drugačiji tip, ovo je jedna priča promocije ribolovnog turizma koji je specifičan za naš kraj i cijelu Slavoniju i naravno da mi itekako držimo do toga – rekla je Ana Marunica, direktorica TZ-a ureda Čačinci.

- Posebno mi je drago kada se udruge aktivno uključe u društveni život zajednice i povuku jedan ovakav događaj koji koristi svima. U sklopu manifestacije predstavilo se nekoliko OPG-ova, a prije svega prezentirali smo našu slavonsku ribu i riblje specijalitete te pokazali bogatu slavonsku i čačinačku gastronomiju. Općina će uvijek biti na raspolaganju svojim udrugama na ovakvim i sličnim događanjima – rekao je zamjenik načelnika općine Čačinci Alen Jurenac.

Uz dobru hranu i neizostavne tamburaše, velik broj posjetitelja družio se do duboko u noć. V. Grgurić

Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura