Novosti
PORUKE PREDSJEDNIKA, PREMIJERA...

Svijet je ujedinjen u solidarnosti i sućuti
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je sućut španskom kralju Felipeu u povodu terorističkog napada u Barceloni i rekao da taj napad potvrđuje nužnost ujedinjenja snaga međunarodne zajednice u borbi protiv terorizma.

I premijer Andrej Plenković uputio je sućut španjolskom kolegi. “Duboko nas je potresla vijest o napadu u središtu Barcelone u kojem je stradao veliki broj nedužnih ljudi. Najsnažnije osuđujemo ovaj teroristički čin. Hrvatska stoji uz Španjolsku u borbi protiv terorizma i obrani temeljnih europskih vrijednosti”, poručio je Plenković španjolskom premijeru Marianu Rayoju.

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je napisao: “Sjedinjene Države osuđuju teroristički napad u Barceloni te će učiniti sve što je potrebno kako bi pomogle. Budite čvrsti i snažni, mi vas volimo!”. Nešto ranije Trump je na spomenutoj društvenoj mreži napisao kako razmišlja o strategiji kojom se protiv terorista borio general Pershing. Riječ je o nepotvrđenoj priči iz američke povijesti prema kojoj je ovaj general naredio ubijanje terorista i ekstremnih islamista mecima umočenim u svinjsku krv.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je solidarnost Francuske sa žrtvama tragičnog napada u Barceloni. Sućut je izrazila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.E.S.

Možda ste propustili...