Sport
AUSTRIJSKI MEDIJI

Austria ima odlično “prolazno vrijeme”
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Čak 16 medijskih ljudi stiglo je iz Austrije u Osijek popratiti prvi susret play-offa Europske lige. Nakon susreta pohvalno se izražavaju prije svega na ostvaren rezultat bečkog kluba u prvom susretu, premda upozoravaju kako još nije sve gotovo. No, kako se “skijaškim rječnikom” izrazio Kronen Zeitung, “Austria ima vrlo dobro prolazno vrijeme” uoči uzvrata u NV Areni u St. Pöltenu sljedećeg četvrtka.

- Nošeni s 15 tisuća gledatelja, domaćini su na početku bili agresivniji. Hrvati su odlično iskoristili pogreške novoformirane obrane Austrije nakon odlaska Filipovića, kojeg je zamijenio Abdul Karimi koji je načinio prekršaj za kazneni udarac. Prije toga Ejupi je precizno pogodio, a iz kaznenog udaraca Barišić je pogodio gredu. Nakon toga bečki su se igrači bolje postavili i nakon pogodaka Monshceina i Holzhausera mogu se pripremati za Europsku ligu - piše u Kronen Zeitungu.

I austrijski Kurier detaljno analizira igru bečke momčadi. Unatoč pobjedi, zabrinjava ih loša igra nove austrijske obrane. Što bi mogla biti prigoda Osječanima u uzvratu kada će sigurno morati preuzeti i veću odgovornost.

- Austria se zamalo našla u bezizlaznoj situaciji. Domaćin je vodio 1:0 i nije iskoristio kazneni udarac. Poslije je izjednačio Monshcein, a u nastavku je pogodio Holzhauser iz slobodnog udarca za pobjedu nad jako nezgodnim suparnikom, koji je napao na početku, ali mu je početni pritisak splasnuo - piše Kurier.

Televizija ORF podsjeća kako je Austria otvorila vrata Europske lige i nagradi od 2,6 milijuna eura koliko će dati UEFA svakom sudioniku skupina. No, citiraju riječi Thorstena Finka kako im ne treba pretjerana euforija. Trener Austrije stoga je pozvao navijače u uzvratu jer ih očekuje “vruća borba”. K.L.

AUTOBUSI IZ BEČA ZA ST. PöLTEN

Na službenoj stranici Austrije Beč objavljeno je kako je već krenula prodaja ulaznica za uzvratni susret između Austrije i Osijeka. Poznato je, igrat će se na NV Areni u oSt. Pöltenu jer se stadion Austrije obnavlja, a najveći bečki Ernst Happel stadion zauzet je zbog koncerta Robbiea Williamsa. U optjecaju je 8000 ulaznica. Naravno, dio ulaznica dobit će i gostujući navijači, a 3500 ulaznica već je raspodijeljeno navijačima Austrije s plaćenim godišnjim ulaznicama. Inače, cijene ulaznica su od 15 do 22 eura. Također, Austria je za svoje navijače organizirala i prijevoz autobusom iz Beča prema St. Pöltenu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini