Sport
RUKOMETNI MEMORIJAL U ZRINJEVCU

Celjetovi prijatelji opet u Zrinjevcu
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Na Veliku Gospu prije pet godina osječku rukometnu i sportsku obitelj iznenada je napustio Saša Cesar, nekadašnji rukometaš i kasnije rukometni sudac. Kako bi se prisjetili ovoga “dobrog duha osječkog rukometa”, njegovi prijatelji i nekadašnji suigrači Ivica Šiško (kasnije bio i sudački par s pokojnim Cesarom) i Hrvoje Privšek već godinu dana kasnije organizirali su prvi “Memorijal Saša Cesar Celje”. Ove godine Celjetov memorijal doživjet će već peto izdanje. Godine doista lete, no osječki rukometaši i Rukometni klub Osijek ne želi da njihov nekadašnji suigrač i prijatelj bude zaboravljen.

Koncept Celjetovog memorijala je svake godine sličan. Na parketu prodefiliraju sve generacije rukometaša od minirukometa do veterana i seniora. Zapravo, simbolično, Celjetov memorijal uvod je u dugačku rukometnu sezonu, pa obično seniorska momčad Osijeka odigra i prvu ili jednu od prvih pripremnih utakmica. Tako će biti i ovaj put na kraju Celjetova memorijala kada će seniorska momčad Osijeka snage odmjeriti sa županijskim rivalom Đakovom. No, prije toga prodefilirat će i ostale generacije osječkih rukometaša.

Program u dvorani Zrinjevac započet će već u 10 sati. Odigrat će se susret u minirukometu godišta 2007./2008. između RK-a Osijek i RK-a Feniks iz Osijeka. Potom će biti susret nešto starijih dječaka (2006./2007.), pa će biti odigrana četiri susreta u konkurenciji dječaka 2004./2005. godište, zatim tri susreta kod mlađih kadeta i trokut-susret kadeta u kojem će snage odmjeriti rukometaši Osijeka, Đakova i Feniksa rođeni 2000./2001. Uslijedit će onda i možda središnji događaj memorijala, premda bi to trebala biti završna seniorska utakmica. No, međusobni susret osječkih veterana svakako će biti nabijen emocijama. Bit će tamo svi oni ili gotovo svi koji su nekada igrali u momčadi s Celjetom. Naglašavamo gotovo svi, jer, primjerice, Hrvoje Privšek, jedan od inicijatora memorijala, nalazi se u Gruziji u stožeru hrvatske kadetske reprezentacije koja će malo prije negoli veterani budu u akciji u Zrinjevcu igrati svoj susret polufinala Svjetskog prvenstva s reprezentacijom Španjolske. I današnja eventualna pobjeda u Gruziji bit će sigurno Celjetu u spomen. K.Lacković

RASPORED MEMORIJALA

10 sati (mini rukomet): Osijek - Feniks

10.45 sati (dječaci B): Osijek - Požega

11.45 sati (dječaci A): Osijek - Požega

12.20 sati (dječaci A): Feniks - Đakovo

13 sati (dječaci A): Požega - Feniks

13.35 sati (dječaci A): Osijek - Đakovo

14 sati (mlađi kadeti): Osijek - Požega

14.40 sati (mlađi kadeti): Đakovo - Osijek

15.20 sati (mlađi kadeti): Požega - Đakovo

16 sati (kadeti): Feniks - Đakovo

16.45 sati (kadeti): Osijek - Feniks

17.40 sati: Osijek - Đakovo

18.40 sati: međusobni susret veterana

20 sati (seniori): Osijek - Đakovo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike