Sport
TRAGIČAR BORNA BARIŠIĆ:

Osjećam da možemo sve okrenuti u uzvratu
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Tužna i razočarana bila su lica osječkih nogometaša nakon poraza od bečke Austrije. Tih 1:2 jako im je umanjilo izglede za najveći europski uspjeh - debitantski ulazak u skupinu Europske lige, iako nitko ne gubi nadu u pothvat u Austriji sljedećeg tjedna.

Barišić: Vratar me proučavao

Među onima kojima je nakon poraza u Gradskom vrtu bilo najteže sigurno je Borna Barišić, oko čijeg se neiskorištenog kaznenog udarca sve “prelomilo” te utakmicu umjesto na Osijekovu usmjerilo na gostujuću stranu.

- Ovo je definitivno loš rezultat, poveli smo 1:0, imali i penal, nažalost ja ga nisam iskoristio. Da sam to zabio, utakmica bi se potpuno okrenula u našu korist. Oni su izjednačili, ušla je lopta baš u malu mrežicu. Nakon 1:1 na poluvremenu, u drugom smo imali tri-četiri stopostotne situacije, da smo bili samo malo mirniji, mogli smo poentirati. A onda je došao njihov gol iz slobodnjaka, ponovno uz samu vratnicu, tako da kao da nam je bilo suđeno izgubiti - vrtio je film osječkog susreta kapetan bijelo-plavih koji vjeruje kako ta misija nije gotova unatoč tome što njegova momčad u uzvratu mora slaviti s bar dva postignuta pogotka.

- Naravno da unatoč porazu ima razloga za optimizam, mi ćemo ići po pobjedu i prolaz u Austriju. Znam da smiješno zvuči, ali u ovom susretu nismo imali sreće ni mirnoće i nadam se da ćemo to sve okrenuti u Austriji. Idemo po prolaz tamo, osjećamo da možemo, sada smo utučeni, svima nam je žao zbog poraza pred našom publikom, ali dići ćemo glave gore. Prvo ćemo se sada pripremiti za nedjelju i Inter, a onda za četvrtak, kada ćemo dati sve od sebe.

Barišić je do sada uvijek bio precizan izvođač kaznenih udaraca, uglavnom je pucao u svoju desnu stranu. Ovaj se put odlučio na promjenu, prevario je vratara, ali je lopta od vratnice “prošetala” po gol-liniji.

- Događaju se neiskorišteni penali, samo sada se to dogodilo baš kada se trebamo plasirati u skupinu, zato je veća tuga. Žao mi je, nisam do sada promašio, a znao sam da je proučavao kako sam pucao prijašnje kaznene udarce. I bacio se u svoju lijevu stranu, ja sam pucao u drugu, no lopta je od vratnice otišla van.

Početno vodstvo bijelo-plavima donio je Muzafer Ejupi, čiji je pogodak donio pravu erupciju oduševljenja na tribinama Gradskog vrta. I on ističe presudnim trenutkom neiskorišteni penal, no najavljuje veliku borbu u St. Poltenu.

Ejupi: Nećemo pasti

- Vodili smo, imali penal i šansu za 2:0, ali se sve okrenulo, to je nogomet. Nije bilo tako loše kao što je rezultat na kraju, sreća nam je okrenula leđa. Nećemo sada biti razoračani, imamo još 90 minuta, ako su mogli oni pobijediti ovdje, ne vidim zašto ne bismo mogli i mi tamo. Prvo ćemo se fokusirati na Inter, a onda na uzvrat - izjavio je Ejupi, pojasnivši kako igrači nisu pali pod utjecaj euforije koji je nakon izbacivanja PSV-a zahvatio dobar dio Osijekovih navijača.

- Ne vidim razloga zašto bismo sada psihički pali, to je nogomet, zato je i zanimljiv. Kad najviše očekuješ, onda ti najmanje ide. Moramo tamo odigrati najbolje što možemo, imamo snage za to, vjerujem da ćemo još bolje odigrati nego tu. Možda je nakon prolaska Nizozemaca grad bio u euforiji, ali igrači ne. Svjesni smo bili što se očekuje i nismo poletjeli.

Bočkaj: Borit ćemo se

Asistent Ejupiju za pogodak bio je Petar Bočkaj koji smatra kako on i suigrači nisu ovaj put bili na željenoj razini.

- Nismo bili na nivou na kojemu smo trebali biti, nismo bili koncentirani u završnici, napravili smo dvije glupe pogreške iz kojih smo primili dva gola nakon kojih se nismo mogli vratiti. Imali smo prilika, da smo bili koncentriraniji, sve je moglo biti bolje, ali dogodi se takva utakmica, kad ne zabiješ - dobiješ.

I Bočkaj najavljuje kako se ovim porazom nije izvjesila bijela zastava, vjeruje kako je sličan rasplet, ali u Osijekovu korist moguć idućeg četvrtka.

- Ne mogu obećati pobjedu, nikad to ne radim, ali mogu da ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje i uđemo u skupinu. Borit ćemo se, za nas, grad, navijače, kojima hvala na podršci. Igrali smo jako dobro na startu, ali poslije toga smo pali, ne znam što se dogodilo. U uzvratu moramo napasti, neće nam to biti problem, tako ćemo se i postaviti - zaključio je Bočkaj.

Osman Hadžikić

vratar Austrije

U UZVRATU MORAMO BITI PRAVI

- Bilo je “zeznuto” na početku, mogli smo gubiti 2:0, ali sreća da je lopta završila u vratnici. Nakon toga dobro smo igrali i mislim zasluženo pobijedili, a mogli smo još koji gol dati. Znali smo da je Osijek jak jer ne pobjeđuje se PSV svaki dan. Znali smo sve o njima, dobro se držali, ali nije sve još gotovo. Ima još jedna utakmica i tu ćemo se morati boriti i dati sve od sebe. Osijek sada mora dati minimalno dva gola, a ako mi budemo u zadnjoj liniji dobro stajali, tada će im to biti vrlo teško.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike