Sport
OD SNA DO NOĆNE MORE

Zekić: Još ova priča nije gotova, nema šanse da se predamo
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Vezani članci

TRAGIČAR BORNA BARIŠIĆ:

Osjećam da možemo sve okrenuti u uzvratu

Pih. To je jedina riječ kojom se može opisati način na koji je Osijek izgubio prvi susret play-off runde kvalifikacija za Europsku ligu od bečke Austrije.

Bilo je to čisto prokletstvo nakon kojeg se čovjek mogao osjećati samo, oprostite na izrazu - usrano. Osijek je imao sve, a ostao je bez ičega, i doveo se u gotovo bezizlazan položaj uoči uzvratne utakmice u St. Pöltenu. Naravno, nije još sve izgubljeno, ali bijelo-plavi će morati dobro potegnuti i riskirati u uzvratu ako žele vidjeti skupine Europske lige.

Centimetri od 2:0

U prvih 20 minuta utakmice bajka se nastavljala. Osijek je imao 1:0, imao je kazneni udarac i Austriju na konopcima. Da ga je Borna Barišić “stavio” teško da bi se gosti oporavili od tog knock-downa. No, umjesto u mrežu lopta je pogodila desnu vratnicu od koje se prošetala praktično po crti i otišla u nepoznato. Peh? Definitivno. To nije bila večer u kojoj se Bog, sreća, ili nešto treće osmijehnulo Osijeku.

- Nikada nećemo saznati kako bi se razvile stvari da smo zabili kazneni udarac i poveli s 2:0. No, to je Europa. Ne iskoristiš svoje prilike i budeš kažnjen. Ukupno gledajući mislim kako smo odigrali dobru utakmicu, imali smo prilika za postići još poneki pogodak, ali nismo bili precizni i to moramo prihvatiti - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Svakom pametnom jasno je kako je taj promašaj iz kaznenog udarca bio prijelomni trenutak susreta. Nakon njega Osijek je upao u rupu iz koje se nije uspio izvući. Ne može se Borni zamjeriti odluka i način na koji je izveo kazneni udarac. Naravno, oni vječni čangrizavci reći će zašto je mijenjao stranu. No, očito je kako je i vratar Austrije Handžikić znao kuda Borna puca, bacio se u svoju lijevu stranu, ali ga je Borna poslao “po ćevape”, pucao je desno, što je očito bilo opravdano. To što je nedostajao poneki milimetar za realizaciju, doista je stvar nesreće. Netko je te večeri Osijeku očito rekao “ne”. Nije lako prihvatiti, ali se mora. Uostalom, postoji još 90 minuta u kojoj se “Lady Luck” možda ukaže Osječanima. Zanimljivo, nekoliko je naših sugovornika usporedilo osjećaj sa stanjem nakon onog stradanja reprezentacije Hrvatske protiv Turske 2008. godine u Beču, u četvrtfinalu Eura.

Teško je sad analizirati poraz protiv Austrijanaca, jer u 20. minuti sve je izgledalo poput sna koji se kasnije pretvorio u noćnu moru. Lako je sada reći - trebao je početi Pušić umjesto Petrovića, ili trebalo je ovo, ili trebalo je ono... Sve to ide u onu sferu - lako je biti general poslije bitke. Jedino što se trebalo dogoditi jest da uđe taj prokleti penal.

Sve je otvoreno

Iako je ostao dojam kako je Osijek bio malo previše rezerviran. Nije razvio svoj napadački potencijal do kraja, nije bio agresivan kao protiv PSV-a, sve se nekako činilo za mrvicu blaže nego protiv Nizozemaca.

- Samo malo blaži pristup nije dovoljan da bi se pobjeđivalo u Europi. Možda smo iskazali previše respekta prema Austriji, nismo bili dovoljno agresivni, posebno na sredini terena. Austria ima veće iskustvo u ovakvim utakmicama, a to je došlo do izražaja. Nažalost, euorpska školarina ispala je skupa za nas - kaže Zekić.

Dobro, Osijek je dobio po nosu, ali Osijek ima još jednu priliku. Postoji taj uzvrat i koliko god loše stvari rezultatski sada izgledale bijelo-plavi se neće predati.

- Još ova priča nije gotova. Nema šanse da se predamo. Samo jedan pogodak u uzvratu u mreži Austrije može promijeniti odnose. Pokazali smo da možemo parirati svima u Europi i zato je još uvijek sve otvoreno. Možda u uzvratu sreća bude naš saveznik, kako je ovaj put bila “u kutu” našeg suparnika - kaže Zekić, koji je na koncu dodao:

- Hvala našim predivnim navijačima. Atmosfera na tribinama bila je perfektna, od nje se čovjek samo može naježiti. Strašno mi je žao zbog igrača, Kluba općenito, a u prvom redu zbog navijača što je ovako završilo, ali baš zbog svega toga se nećemo predati. Dat ćemo sve od sebe da u uzvratu mi budemo ti koji će se veseliti.

I opet - pih. Bila je to sjajna večer. Osijek je opet disao za svoj klub, ali, kako je jednom davno rekao tadašnji trener NK Osijek Milan Đuričić: “Utakmica uvijek sve upropasti”. Odlična priprema, sjajna atmosfera i onda se dogodi nesretni rezultat. No, dobro, na kraju dana uvijek je važno znati kako Osijek i nada žive vječno! “Mrtvi” će se brojati u St. Pöltenu.

Dalibor KELER

Unatoč negativnom rezultatu navijači su opet bili sjajni. Bijelo-plavi su s travnjaka ispraćeni pljeskom i ovacijama. Nagrađeni su za trud i nastojanje da bar izjednače rezultat. Nije išlo, ali bar su dali sve od sebe. Navijači su to znali honorirati pa su bijelo-plave ispratili s travnjaka ovacijama. Osijek doista mora biti ponosan na svoju navijačku vojsku i pozitivu koju ona emitira.

Promašen kazneni udarac Osijeka usmjerio je utakmicu u krivom pravcu. Poslije te vratnice koje je pogodio Barišić sve se okrenulo protiv bijelo-plavih. I uz sve to opet prelako primljeni pogoci. Oba nakon što je Osijek imao loptu u svom posjedu. Kod prvog ju je Petrović olako predao Austrijancima, a kod drugog je akcija gostiju počela loše izvedenim autom Osijeka.

respekt

AUSTRIJANCE SE IPAK PREVIŠE RESPEKTIRALO

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike