Sport
OSIJEK - INTER

Mogu li bijelo-plavi
izbaciti Austriju iz glave?
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Vezani članci

SAMIR TOPLAK, TRENER INTERA:

Poraz u Europi Osijek sigurno neće poljuljati

Prvi put nogometaši Osijeka prvenstveni susret nakon europskog nastupa ne dočekuju u posve pozitivnom ozračju. Poraz protiv bečke Austrije sigurno je ostavio traga, igračima neće biti lako iz glave izbaciti razmišljanje o tome kakvu su priliku propustili, ali život mora ići dalje. Zanimljivo, čak je i trener Zoran Zekić priznao kako će teško moći sanirati posljedice poraza od Austrije u tako kratkom vremenu.

- Nemamo previše prostora za oporavak i sređivanje dojmova od europskog nastupa. Teško ćemo tako brzo izbaciti iz glave utakmicu s Austrijom, ali učinit ću sve kako bih mobilizirao momčad za susret protiv Intera - rekao je trener bijelo-plavih.

Naravno, posve je jasno kakve će biti rezultatske ambicije Osijeka u nedjelju. Bijelo-plavi su uz Dinamo jedina neporažena momčad HNL-a, a to svakako planiraju ostati i nakon utakmice protiv Zaprešićana, uz to da podebljaju broj prvenstvenih pobjeda.

- Moramo pronaći unutarnju snagu i koncentrirati se na Inter. Davno sam već rekao kako je Europa bonus, a prvenstvo je naša prava istina - kaže Zekić.

Osječani će se brzo morati presložiti. Poraz protiv Austrije peče, ali od plakanja nema koristi, a rane najlakše zacjeljuju novim pobjedama. Ostaje vidjeti i kakvu će momčad Zekić poslati na travnjak. Hoće li opet na scenu stupiti “ekipa za prvenstvo” ili će se trener bijelo-plavih odlučiti na nekakav miks.

- Teško mi je to sada reći. Moram prvo vidjeti u kakvom su stanju igrači nakon europskog nastupa. Tek kad dobijem uvid u to, donijet ću odluku o momčadi koja će istrčati protiv Intera - objašnjava Zekić.

S obzirom na to da je trener odmah nakon susreta protiv Austrijanaca rekao kako unatoč porazu u Gradskom vrtu još nije gotovo, treba očekivati kako će svoje najjače adute ipak poštedjeti utakmice protiv Zaprešićana.

U biti, u nedjelju će najvažnije biti izaći čiste glave. Razmišljanja o prošloj i budućoj utakmici protiv Austrije nikako neće pomoći Osječanima na putu do pobjede. Jasno, lako je to reći, ali je jedina istina. U osječkoj svlačionici znaju kako je Inter kvrgava i dobro vođena momčad koja će u Gradski vrt doći spremna iskoristiti i najmanju slabost u igri Osijeka. Uostalom, o tome svjedoče rezultati iz prošle sezone na osječkom stadionu. Inter je jednom odnio bod, a u drugoj utakmici je Osijek teško došao do bodova. Ništa lakši posao neće bijelo-plave očekivati ni u nedjeljnu večer.

Dalibor KELER
 
Rezultati by SofaScore

OSIJEK-INTER

Početak: nedjelja, 21 sat

Malenica Santini Matas Dalić Škorić Filipović Barać Prenga Marin Haramustek Jambor Šarić Mudražija Mazalović Petrović Rak Pušić Puljić Perošević Blažević Grgić Bencun

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 17.500

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

6. kolo

PETAK

Istra 1961 - Cibalia

SUBOTA

21 sat

Rijeka - Lokomotiva

NEDJELJA

19 sati

Rudeš - Hajduk

21 sat

Dinamo - Slaven Belupo

Osijek - Inter Zaprešić

OSIJEK – INTER
412411664:39
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike