Sport
LJETNA UNIVERZIJADA

Prpić na Tajvanu
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Član Gimnastičkog kluba Inova gim Renato Prpić otputovao je na Tajvan gdje će nastupiti na 29. Ljetnoj univerzijadi. Renato će biti jedini osječki sportaš i jedini predstavnik Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koji će nastupiti na tom velikom natjecanju, a bit će među 30-ak sportaša koji će se osim u gimnastici natjecati u atletici, judu, stolnom tenisu, kickboxingu, plivanju, skokovima u vodu... U gimnastičkom natjecanju, osim Renata, inače studenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku, nastupit će i trojica Zagrepčana: Matija Baron, koji je na ovogodšnjem Osijek Grand prix Žito Challenge Cupu osvojio brončanu medalju, te Kristijan Vugrinski i Jakov Vlahek. Renato će nastupiti na svojoj najjačoj spravi, konju s hvataljkama.

Njegov trener Saša Solar, koji ovaj put nije krenuo s njim na put, tvrdi kako je spreman odraditi svoju vježbu i kako se može očekivati dobar plasman. Koji bi to bio ovisi i o konkurenciji. Koja će doista biti velika.

Naime, gimnastičke kvalifikacije počinju danas, a Hrvatska je u skupini koja će na podij tek u nedjelju kada ćemo i dobiti sve finaliste. Iz GK Inova gim, inače, zahvaljuju na pomoći Gradu Osijeku koji je i financirao Prpićev odlazak na Univerzijadu. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike