Sport
ŽRK OSIJEK

Cilj ekspresni povratak u elitu
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Pripreme za novu sezonu ovaj su tjedan započele i rukometašice Osijeka. Na kraju prošlog prvenstva Osječanke su ispale iz najjačeg ranga te će u predstojećoj sezoni nastupati u Drugoj ligi Sjever.

Nekompletne

Cilj je, jasno, izboriti brzi povratak u Prvu ligu, a u tu svrhu trenerici Jeleni Crnov posao će biti nešto lakši zbog činjenice da odlazaka nije bilo. S treninzima je počela većina igračica od lani, osim nekoliko njih koje su opravdano odsutne, te bi se ekipa u idućim tjednima trebala u cijelosti kompletirati. Od samog su starta priprema krenule Krajnović, Špoljarić, Zirn, I. Guskić, Ljubas, Hren, Barić, Dupljak, Toth, Jurišić, Putnik, Švajgert, Mesarić, Tomšić, Prskalo, Privara i Šarc, a na probi je i vratarka Smolje. Zbog sudjelovanja na Europskom kadetskom prvenstvu izostaju reprezentativke E. Guskić, Jeršek i Gillinger, a zbog opravdanih razloga kasnije će se radu s ostatkom ekipe pridružiti Maras, Kovačević, Banović, Bešenić i Batrnek. U idućim će danima djevojke raditi pojačanim ritmom, uglavnom po dva puta dnevno, kombinirajući vanjske terene i dvoranu, a već krajem kolovoza odradit će i prvu prijateljsku utakmicu.

- Ekipa je ostala na okupu, tako da možemo nastaviti s nadogradnjom na ono što smo radili u drugom proljetnom dijelu prošlog prvenstva. Kao i lani, imamo spoj nešto iskusnijih igračica i kadetkinja, imat ćemo ih u pogonu dosta te će sve imati priliku nametnuti se i izboriti za sastav – pojašnjavala je trenerica Crnov koja za sada u planu ima odigravanje devet pripremnih susreta.

Mohač prvi suparnik

Uigravanje će krenuti 30. kolovoza protiv Mohača, potom će 2. rujna uslijediti turnir u Osijeku na kojem će sudjelovati i Bjelovar, Ivanić te Jedinstvo (Tuzla), zatim je na redu gostovanje u Pečuhu (6.9.) pa dva ogleda s Vrbasom (9. u Osijeku i 13. u gostima), a na kraju i odlazak u Poljsku na tjedan dana, u Gliwice, gdje će boraviti od 17. do 23. rujna. Tamo će Osječanke biti smještene u rukometnu akademiju te će odigrati tri susreta, od čega dva s prvoligaškim ekipama, a treći protiv selekcije akademije, nakon čega bi trebao biti definiran i kadar s kojim će se krenuti u vraćanje prvoligaškog statusa.

- Naš je plan poznat, ekspresan povratak u Prvu ligu, i zato će svaki trening djevojkama biti prilika za dokazivanje. Ne bojimo se nikoga, sve je na nama. Mi smo lani praktički tek četiri-pet mjeseci radili zajedno, a napredak se vidio, tako da očekujem još veći rast ekipe u ovoj sezoni. Lani nam je malo nedostajalo i sreće da se spasimo od ispadanja, no kada ste potpuno spremni, tada i faktor sreće ima puno manji utjecaj na vaš konačni rezultat. Dokazat ćemo da smo kvalitetom najjača ekipa Druge lige Sjever te da nam je mjesto u najjačem rangu – optimistično je najavila Crnov novu sezonu, koja će početi 30. rujna.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike