Regija
POMOĆNICI U NASTAVI

Posao za 44 osobe na četiri godine
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

VIROVITICA - Ukupno 44 osobe bit će zaposlene na četiri godine na temelju Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, a vezano uz projekt “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III”. Nastavak je to dvogodišnjeg projekta - 2015. godine zaposleno je 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi. Ove je godine projektnu prijavu napisala Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om, a projekt “In-In – integracija i inkluzija”, dobio je maksimalan broj bodova (100).

- Pomoćnici u nastavi iznimno su važni kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Zahvaljujući europskim fondovima, Virovitičko-podravskoj županiji i Razvojnoj agenciji VIDRA treću godinu zaredom osigurali smo sredstva za zapošljavanje pomoćnika u nastavi, čime će se povećati kvaliteta života i obrazovanja djece kojima ti pomoćnici trebaju – naglasio je župan Igor Andrović.

Za navedeni projekt Županiji je osigurano nepovratnih 7.566.487 kuna, a ostatak do punog iznosa, koji iznosi 7.973.116 kuna, osigurat će Županija. V.G.

7,5

milijuna nepovratnih kuna osigurano je Virovitičko-podravskoj županiji za navedeni projekt

Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike