Osijek
ČITATELJI PITAJU

Kada digitalne infoploče na ostalim tramvajskim postajama?
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

U sklopu pilot-projekta GPP-a početkom ove godine dvije su najprometnije tramvajske postaje u gradu, na Trgu Ante Starčevića, dobile digitalne infoploče. Korisnici usluga osječkog GPP-a tako su dobili informacije o voznom redu i drugim korisnim podatcima, kao što su točno vrijeme i temperatura zraka, a sve po uzoru na velike europske gradove.

Čitatelj A. G., koji se našoj redakciji obratio s pitanjem kada će takve ploče biti postavljene na ostalim postajama, kao i ostali građani, ipak će se morati malo strpjeti. Naime, nova vozila koja će GPP nabaviti morat će biti kompatibilna s njima, ali i s modernim sustavom plaćanja karata preko mobitela i s pomoću novih tehnologija.

Projekt modernizacije i razvoja GPP-a vrijedan je 100 milijuna eura, a u sklopu njega obavit će se i temeljit popravak dotrajalih dijelova pruge, sagraditi nova remiza te proširiti tramvajska mreža do Centralnog groblja i Josipovca. Iduće je godine u planu nabava niskopodnih autobusa, a 2019. godine i niskopodnih tramvaja. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike