Osijek
“COCA-COLA KLUPA” - ZA ILI PROTIV?

Vrkić: Ako klupa nema vrijednost ili nekoga vrijeđa, uklonit ćemo je
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

“Što je ovo, pobogu? Ovo je sramotno loše! Je li ovo spomenik Coca-Coli? Jesam li propustila otvorenje Coca-Cola klupe?”. Ovi i slični komentari vrte se ovih dana Facebookom, a objavljuju ih Osječani kojima se ne sviđa drvena klupa s metalnom konstrukcijom naslona u obliku pješačkog mosta i Coca-Colinom bocom na jednoj strani, postavljena uz pješački most.

Postoje, dakako, i građani kojima ta klupa ne smeta, štoviše, smatraju je dobrodošlom jer je, ako ništa drugo, nova među svim onim starim i pohabanim klupama na promenadi. Neki je opisuju kao modernu instalaciju koja se tematski uklapa uz pješački most.

Podsjetimo, klupa je postavljena nedavno, nakon što je, 26. lipnja osvijetljen pješački most. Osvjetljenje je rezultat velike akcije u organizaciji Coca-Cole, a uz angažman građana koji su skupili 108.048 čepova, nakon čega je spomenuta tvrtka osvijetlila pješački most. Postavljeno je više od 200 rasvjetnih tijela i opreme, što su Osječani uglavnom dočekali s oduševljenjem. Iako se neki nisu slagali s tim što most sad svijetli u različitim bojama i njihovim kombinacijama, ovisno o prigodi, s vremenom su se negativni komentari poprilično stišali. No, klupa je još uvijek “vruća tema”, pa je to stiglo i do gradonačelnika Ivana Vrkića, kojeg smo upitali je li klupa možda bila obveza prema donatoru rasvjete?

- Nije nikakva obveza. Ova je klupa znak zahvale Coca-Coli za osvjetljenje mosta. Mislim da je dobro da nekim kreacijama izazivamo pozornost javnosti. U tome katkad prevagnu oni koji se slažu, a ponekad oni koji su protiv toga. Osobno nemam ništa protiv toga da javnost izazivamo kreacijama i da prepustimo sud sugrađanima. Procijenimo li s vremenom da nešto u javnom prostoru nema vrijednost ili nekoga vrijeđa, to možemo ukloniti, pa tako i ovu klupu, poručio je Vrkić.

Hoće li prevagnuti nezadovoljstvo građana, ili će biti glasniji oni kojima se sviđa, pokazat će vrijeme. U međuvremenu, klupa je izložena komentarima raznih predznaka, ali i fotoaparatima. Neki fotografije upotpunjuju negativnim komentarima, a drugi se “fotkaju” jer im je klupa “baš fora”.

M. Mihelić

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike