Mozaik
OVOG VIKENDA U SPLITU

Počeo prvi Aj Cha festival posvećen Dini Dvorniku
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Na nekoliko atraktivnih splitskih lokacija u petak je počeo prvi Aj Cha festival, posvećen Dini Dvorniku, kralju hrvatskoga funka. Festival će trajati do nedjelje, održavat će se u Ljetnom kinu i na plaži Bačvice, na Rivi, te Starom placu, a među ostalima će nastupiti DJ-evi, Songkillersi, Jinxi, Neno Belan i Fiumensi, Zlatan Stipišić Gibonni, Marijan Ban i Diktatori i Official tribute band Dino Dvornik s Nikolom Marjanovićem.

 

 

 

Suorganizatorica festivala, Diana Tomić, iz Apostrof komunikacija, kazala je da festival pripremaju već godinu dana, a manifestacija "živi i prenosi pozitivnu Dininu energiju".

Aj Cha festival počeo je na plaži Bačvice, nastavlja se na Rivi te u Ljetnom kinu Bačvice, gdje će biti veliki koncert Songkillersa. Danas (subota) koncert će održati zagrebački Jinxi, a nastupit će i brojni DJ-evi.

Na Dinin rođendan, 20. kolovoza, u nedjelju, završna je i glavna večer, koja će se održati na Starom placu, gdje će na koncertu, na kojem se očekuje nekoliko tisuća ljudi, nastupiti “Splitska dica”.

“Izvođači će biti Dinini prijatelji i kolege koji su s njim krajem 80-ih svirali, a to je Neno Belan, Marijan Ban, Official tribute band Dino Dvornik s Nikolom Marjanovićem, pridružit će im se i Mario Huljev te će kao gost nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni. Sve večeri će biti zaključene afterom u nekadašnjem kultnom gradskom disku Shakespeare na Zenti”, najavila je Tomić.

Split zaslužuje jedan takav festival, rekla je Dinina supruga Danijela Dvornik. "Nadam se da će sve biti super. To je baš dobra briga za Split i za budućnost. Sljedeće ćemo se godine nešto više okrenuti turistima tako da i oni mogu uživati u glazbi. Ono što očekujemo jest da nas ljudi podrže", rekla je Dvornik.Hina

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike