Mozaik
VOKALNI SASTAV AKVAREL

Nove pjesme u Neumu i Požegi
Objavljeno 19. kolovoza, 2017.

Već ove nedjelje, 20. kolovoza, Akvarel će sudjelovati na 22. Etnofestu Neum, glazbenom festivalu koji je postao jedan od najvećih događaja ne samo u Neumu nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Radi se o međunarodnom glazbenom festivalu na kojem će i ove godine nastupiti najveće pjevačke zvijezde i brojni glazbenici iz cijele regije. Velikom broju posjetitelja na već tradicionalnoj pozornici na plaži hotela Zenit, ali i u izravnom TV prijenosu, predstavit će se više od dvadeset izvođača.

Akvarel će u Neumu izvesti tri a cappella obrade, među kojima će se naći i jedna nova, i to narodna, pjesma - Crne oči. Olja Dešić, ujedno i producent pjesme (Studio Maraton), aranžman je prilagodio zvuku Akvarela, a za sada ju možete čuti na radijskim postajama i na Deezeru u izdanju Dallas Recordsa/Maratona.

Pjesma je i ovaj put snimana u požeškom Hard Work studiju Damjana Pirovića, Zvjezdana Marjanovića i Ante Akrapa, ali i u Muenchenu, gdje je u pomoć priskočio Igor Pesterac.

U istom je, požeškom, studiju snimljena i autorska pjesma Ti i ja, koju će 1. rujna Akvarel izvesti na Aurea Festu (Požega), i to u dijelu posvećenom popularnoj glazbi. Jedan je to od najznačajnijih festivala na ovome području koji podupire različite glazbene i umjetničke stilove i smjerove. Akvarel kao pop-sastav glazbu izvodi isključivo glasovima uz beat-box i tako ostaje vjeran svom a cappella izričaju. I ovaj je singl našao put do brojnih radijskih postaja te Deezera u izdanju Dallas Recordsa/Maratona.

Ti i ja potpisuju: Kornelije Kovač (glazba), Ivana Marinić (tekst), Krešimir Pajtler (aranžman) i Olja Dešić (produkcija - Studio Maraton).

Dodajmo kako će noć prije, znači, 31. kolovoza, Akvarel održati i polusatni koncert u Požegi, izmjenjujući se na pozornici s Big Bandom Požega te brojnim izvrsnim vokalnim i instrumentalnim solistima. J.Kn.

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike