Sport
AUSTRIA IMA MEČ LOPTU

Osječani poveli, zapucali jedanaesterac pa izgubili
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Vezani članci

GRADSKI VRT JE GRMIO

Korteo je bio uvod u sjajnu atmosferu

INCIDENT NA DIVALTOVOJ

Gosti iz Beča nisu baš oličenje kulture

Eto, to je prokleta Europa. Osijek je imao sve i ostao bez ičega. Ne zato što je bio loš već isključivo zato što je te večeri sreća bila saveznik Austrijanaca. Utakmica se slomila u 20. minuti kada je kod rezultata 1:0 za Osijek Borna Barišić iz kaznenog udarca pogodio vratnicu. Od tog trenutka sve se okrenulo na stranu gostiju. Prvi udarac na vrata Osijeka završio je izjednačenjem, a drugi udarac u okvir Osijeka bio je pogodak za pobjedu Austrije. Naricati ne vrijedi jer Osijek je imao sve u svojim rukama i to je ispustio. Tako je to u europskim utakmicama. Rijetko kada dobiješ drugu priliku. Osijek će imati još jednu u uzvratu iako će to biti teška misija, ali dok se igra nada postoji jer Austria nije bila bolja, samo je bila sretnija u Gradskom vrtu. E, sad problem je što su ista momčad kao i Osijek puno se bolje brane nego što napadaju, pa će zato bijelo-plavi imati jako težak posao jer za prolaz moraju zabiti barem dva pogotka.

Ejupi zabio, Barišić u vratnicu

Prvih 15-ak minuta je proteklo u ispitivanju snaga, a onda je bljesnuo Osijek. Jednostavna i brza akcija donijela je bijelo-plavima prednost. Bočkaj je započeo, a Ejupi u svom stilu mirno realizirao prvu pravu situaciju za pogodak. Osijek je poveo, ali Austriju to nije previše uzdrmalo je jer je već minutu kasnije Serbest sa 30 metara pravim projektilom uzdrmao gredu. U 19. minuti Osijek je dobio veliku priliku za povećanje prednosti. Lopa je proigrao Šoršu kojeg u kaznenom prosotru srušio Mohammed, pa je sudac Ayetnin pokazao na “bijelu točku”. Loptu je uzeo kapetan Borna Barišić, promijenio je stranu, jer je posljednja dva kaznena udarca pucao u lijevo, sad je tukao desno, prevario Handžukića, ali je pogodio vratnicu. Tako je Osijek propustio veliku priliku rano doći do velike prednosti, a taj se promašaj bijelo-plavima uskoro razbio o glavu. Monchasin iz prve ozbiljnije situacije za goste izjednačio. Bio je vrlo precizan udarac 12-13 iskosa s desne strane. Taj je pogodak malo ohladio uzavrelu atmosferu u Gradskom vrtu. Nakon toga Osijek nije imao pravu ideju kako nastaviti dalje. Valjda je bijelo-plave šokiralo sve to što se dogodilo u tih osam-devet minuta. Promašen kazneni udarac i primljen pogodak prvi koji su bijelo-plavi primili na svom stadionu ovog ljeta. Ostao je dojam kako je Osijek ipak bio malo previše rezerviran u tih prvih 45 minuta, iako da je Barišić realizirao kazneni udarac tko zna što bismo pričali na kraju tog prvog poluvremena. U igri Osijeka kao da je nedostajalo djelić strasti koju je imao protiv PSV-a. I zato se Austria nije osjećala baš ugroženo u tih prvih 45 minuta.

Holzhauserov tuš

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve posebne promjene po pitanju igre. Osijek je još uvijek bio nekako rezerviran, a gosti su zadovoljni rezultatom čekali svoju novu priliku i dočekali su je nakon sat vremena igre kada je Holzhauser dobio priliku iz slobodnog udarca i doveo goste do prednosti. Samo nekoliko trenutaka kasnije Osijek je mogao posve potonuti jer je prvo pucao Pires, a Malenica kratko odbio loptu na koju je naletio De Paula i iz neposredne blizine promašio čistu priliku. Osijek je uzvratio u 63. minuti kada je Grezda imao dobru poziciju za realizaciju, ali je s 12-13 metara neometan pucao visoko preko vrata. Domaći su nakon toga prijetio nekoliko puta uglavom preko Ejupija, ali Makedonac više nije imao sreće pogoditi okvir vrata. Pokušavao je nogom i glavom, ali nijedan od tih udaraca nije išao u cilj. Bijelo-plavi su željeli doći barem do poravnanja, ali njihovi napadi nisu stavili goste na prevelike muke pa su bijelo-plavi u teškoj poziciji uoči uzvrata u St. Pöltenu za tjedan dana.

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sprano. Teren dobar. Gledatelja: 15.000. Sudac: Deniz Ayetkin (Njemačka) - 7. Strijelci: 1:0 Ejupi (15), 1:1 Monchasin (27), 1:2 Holzhauser (60). Žuti kartoni: Petrović, Lopa (Osijek), De Paula, Pires (Austria). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: RAPHAEL HOLZHAUSER (AUSTRIA)

Osijek

1(1)

Malenica 6, Šorša 6, Škorić 7, Lesjak 5,5, Barišić 5,5, Mioč 6 (od 72. Jambor -), Petrović 5,5 (od 46. Pušić 5,5), Bočkaj 5, Lopa 5,5, Grezda 6 (od 72. Perošević -), Ejupi 6,5.

Austria

2(1)

Hadžikić 6, Styger Larsen 6,5, Mohammed 6, Westermann 6,5, Martschinko 6,5, Serbest 6,5, Pires 6,5, Prokop 6,5 (od 86. Tajouri-Shardi -), Holzhauser 7,5, De Paula 6 (od 90. Cancola -) Monchesin 6,5 (od 78. Friesenbichler -).

1:0

Bočkaj je proigrao Ejupija koji je izbjegao zaleđe izašao sam pred Hadžikića iskosa s desne strane I hladnokrvno pogodio mrežu kroz noge Hadžikića.

1:1

Monchesin je izmakao pozornosti obrane Osijeka i to je znao naplatiti u prizemnim udarcem u donji desni kut. Lopta se odbila od vratnice i završila u mreži.

1:2

Holzhauser je odlično izveo slobodan udarac sa 20 metara iz sredine pogodio je desni Maleničnin kut.

EVERTON - HAJDUK 2:0

Nogometaši Hajduka doživjeli su poraz u prvom susretu play-offa Europske lige. Na gostovanju u Liverpoolu svladao ih je Everton s 2:0. Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu kada su mrežu Hajduka pogađali Keane (30.) i Gueye (44.). Tijekom prvog poluvremena došlo je do kratkog prekida kada su navijači Hajduka počeli ubacivati predmete na teren i gađati domaće navijače.

Najčitanije iz rubrike