Sport
DOBAR REZULTAT U PIREJU

Župarić: Imamo se čemu nadati u uzvratu
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Ima hrvatski prvak Rijeka vrapca u ruci, u obliku nastupa u skupinama Europske lige, a nakon prvoga susreta play-offa Lige prvaka ni grana na kojoj je golub nije daleko. Nakon što su preskočili velški The New Saints i austrijski Red Bull Salzburg, hrvatski prvak stigao je korak do plasmana u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Posljednja prepreka je grčki velikan Olympiacos koji je u prvom dvoboju na Pireju slavio s 2:1. Moglo je još povoljnije sve završiti za Riječane, premda je Olympiacos već u prvom poluvremenu imao niz sjajnih prilika, no Simon Sluga je bio iznimno raspoložen. Sluga je skinuo Grcima tri čiste prilike, a onda ih je Heber šokirao pred kraj prvoga dijela. Rijeka je povela iz prvog udarca u okvir suparničkih vrata. Karaiskakis je utihnuo, a među njima i navijači Crvene zvezde Delije, koji su bili smješteni odmah iza vrata gdje je Heber zabio. Ipak, u nastavku Rijeka je posustala. U 64. minuti Vadisa Odjidja je izjednačio, potom je 83. minuti Rijeka ostala s deset igrača, jer je drugi žuti karton i isključenje zaradio Leonard Žuta, da bi u sudačkoj nadoknadi zabio Romao za pobjedu Grka.

Nakon utakmice Riječani su bili vidljivo razočarani.

Razumljivo, uložili su mnogo truda, imali sreće, vodstvo, a onda se sve prosuli. Svima je jasno da će taj drugi pogodak ostaviti veliki utjecaj na okolnosti u kojima će se igrati uzvrat na Rujevici.

– Treba biti realan i reći da se teško braniti cijelu utakmicu. Uvijek u takvim okolnostima popusti koncentracija. Međutim, unatoč primljenim pogocima u finišu utakmice, imamo dobar rezultat. Zabili smo gol u gostima i imamo se čemu nadati u uzvratu na Rujevici - rekao je Dario Župarić, branič Rijeke, koju u Ligu prvaka vodi samo pobjeda u uzvratu. K.L.

REZULTATI PLAY-OFFA LP-a

Rezultati susreta odigranih u srijedu navečer: Olympiacos - RIJEKA 2:1, Celtic - Astana 5:0, Hapoel Be'er Sheva - Maribor 2:1, Istanbul Basaksehir - Sevilla 1:2 i Napoli - Nica 2:0.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike