Sport
ŽOK OSIJEK

Formu tempirati za europsku scenu
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Ljetna stanka završila je i za odbojkašice ŽOK Osijek koje su u srijedu navečer počele s pripremama za novu sezonu. U dosta izmijenjenom sastavu, jer u odnosu na prošlosezonsku momčad nema čak šest igračica, među kojima i dvije reprezentativke.

Otišle okosnice

Antonia Volmut i Kristina Pavičić prešle su u zagrebačku Mladost, Mirna Matković prestala je igrati, Helena Hajpek otišla zbog fakulteta, a nema više ni Ive Barunčić te Ljerke Herman. Zbog svih tih “rošada” i čelništvo kluba, predvođeno predsjednikom Tonijem Brdarićem dvojilo je u kojem smjeru krenuti u novu sezonu.

- To je veliki udarac i za mnogo ozbiljnije klubove, pogotovo odlazak Volmut i Pavičić koje bi bile prava pojačanja za svakog u hrvatskoj ligi. Razmišljali smo što napraviti, krenuti s pomlađivanjem ekipe, ili naći neke igračice koje mogu zamijeniti ove koje otišle. Imali smo sreću na tržištu naći tri iskusnije igračice koje ih mogu zamijeniti. Došle su nam Elena Babić iz Brčkog, Ivana Sučić iz Vukovara, a nakon stanke vratila nam se Doris Krivić. Tu su i Dora Gadžić iz Đakova, Ivana Lovrić iz Linge, a uz to priključili smo nekoliko djevojaka iz mlađeg pogona, jer ćemo vjerojatno nagodinu morati ići na pomlađivanje pa je i njima ovo pripremanje - pojašnjavao je situaciju oko igračkog kadra predsjednik ŽOK Osijek, koji je prošle sezone igrao polufinale doigravanja te finale Kupa. Odlični su to bili rezultati koje neće biti lako ponoviti, no Brdarić je ipak optimističan.

- Iskreno se nadam da ova ekipa to može. “Kostur” je tu, pojačali smo se, i uz dobar rad i atmosferu mislim da možemo ponoviti iste rezultate, ako ne čak i bolje.

Afirmacija

Od visokih ambicija ne bježi ni trener Dario Fančović. No, upozorava kako će trebati vremena da se sve posloži, jer lanjska se ekipa poznavala u dušu.

- Krećemo s gotovo novom ekipom, ostale su nam praktički tri igračice na svojim pozicijama koje su do sada igrale, ovo ostalo moramo naći. Dovedeno je niz kvalitetnih igračica, koje će kroz rad pokazati koliko su kvalitetne i jesmo li pogodili s njihovim dovođenjem. I u novoj sezoni želimo najviše, kao i svi sportaši, ali treba istaknuti da je prošlogodišnja ekipa bila dugo zajedno, znali smo svi kako tko diše. Ovdje je mnogo novih igračica koje tek trebamo upoznati.

Boljem i bržem uhodavanju ekipe trebale bi pomoći i prijateljske utakmice, koje će uslijediti nakon prvog, bazičnog dijela priprema koje će kompletno biti odrađene u Osijeku.

- Trebat će nam više vremena za uigravanje, zbog čega smo i uveli veći broj pripremnih susreta. Za sada ih je dogovoreno devet, od slabijih do vrlo jakih, kao protiv Brčkog, a bit će tu i turniri u Mađarskoj i Srbiji. Mislim da odmah na početku nećemo imati sjajnu formu, jer ću ju pokušati tempirati za europske utakmice, s obzirom na to da želimo prikazati i u Europi hrvatsku odbojku u najboljem svjetlu.

Fančović računa kako bi već nakon prvih pripremnih susreta trebala biti jasnija slika oko prve postave, a osim realiziranja visokog plasmana u prvenstvu i Kupu ne namjerava zanemariti ni razvoj mlađih igračica. Naprotiv.

- U prvih mjesec dana rada trebalo bi se iskristalizirati na koga ćemo najviše moći računati. Jako važan cilj je i afirmirati neku od ovih mladih cura, da se dokažu kao potencijal za sljedeću sezonu. Možemo se pohvaliti da su iz našeg kluba otišle dvije reprezentativne igračice, Volmut i Pavičić, ali ne smije se zaboraviti ni da su one godinama bile tu. Ljubitelji odbojke ne trebaju od nas očekivati odmah čuda, da će sve biti kako treba. Nemam čarobni štapić, samo rad i iskustvo. Znam što me čeka i imam veliki elan, a vidjet ćemo kako će sve na kraju ispasti - poručio je trener ŽOK Osijek Dario Fančović nakon prvog okupljanja svoje ekipe pred novu natjecateljsku sezonu.

Goran ROGULJIĆ
16 u kadru

Trener Dario Fančović u novu je sezonu krenuo sa 16 igračica u kadru. To su Ivana Grubeša, Ema Miličević, Lea Grahovac, Petra Krpan, Dora Gadžić, Katarina Bilić, Kristina Zirn, Aurela Štebih, Lucija Kurtović, Ivana Sučić, Doris Krivić, Elena Babić, Nora Đurić, Lana Nikolić, Karla Šimunec i Ivana Lovrić, a s njima će još trenirati i kadetkinja Iva Tolić.

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

Najčitanije iz rubrike