Osijek
PRIJE DVIJE GODINE GLAS INICIRAO SURADNJU KBC-a I CRVENOG KRIŽA

I dalje moguća posudba bolničkih kreveta
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Kad je prije gotovo dvije godine Glas Slavonije spojio GK Crvenog križa i KBC Osijek zbog mogućnosti posudbe rabljenih bolničkih kreveta, pokazalo se to pravim potezom jer su upiti za bolničkim krevetima od tada konstantni. U Crveni križ, naime, gotovo svakodnevno stižu upiti za posudbu kreveta, potvrđuje ravnatelj Denis Ćosić.

- Znam da smo iz bolnice povukli sedam kreveta, a zahtjevi za krevetima su konstantni. U tehničkoj službi osječkog KBC-a rečeno nam je da će nam u slučaju otpisa, ili zbog nekog drugog razloga, kada se pojavi višak kreveta to svakako javiti, no već duže vrijeme nismo kontaktirali. Dogodi se i da ljudi doniraju krevet, a i oni koji nakon posudbe krevete više ne trebaju, vrate nam ih pa ih može posuditi nekom drugom - rekao je Ćosić. Dodaje kako Crveni križ ima tzv. listu čekanja za posudbu bolničkih kreveta.

Dobra vijest stiže iz osječkog KBC-a, gdje od glavne sestre Nevenke Begić doznajemo da bolnica raspolaže određenim brojem upotrebljivih kreveta, i to nakon nedavne donacije iz Njemačke. Oni koji posude krevet izravno iz bolnice, kaže, moraju dati osobne podatke, a nakon što im krevet više ne treba, dužni su ga vratiti. Begić ističe kako nema loših iskustava s posudbom te naglašava da suradnja bolnice i Crvenog križa i dalje vrijedi pa nema sumnje da će, nakon vrijedne donacije kreveta, i lista čekanja u Crvenom križu biti manja.

- Ranije to nije bila praksa, no sad se kreveti mogu uzeti “na revers”. To svakako koristi ljudima koji su u situaciji da trebaju ležaj za svoga bolesnika - rekla je Begić. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike