Regija
ZAVRŠNA FAZA RADOVA U VINKOVCIMA

250.000 kuna za Reljkovićevu ulicu
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Završetak radova u Ulici M. A. Reljkovića u Vinkovcima obišao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Podsjetimo, prvo je Vinkovački vodovod i kanalizacija obavio rekonstrukciju vodovodne mreže i zamijenio dotrajale vodovodne cijevi, a potom je ulica cijelom dužinom presvučena asfaltom, za što je novac osiguran u gradskom proračunu.

- Radovi u Reljkovićevoj ulici u završnoj su fazi, tako da će brzo biti otvorena, kako bi građani mogli nesmetano prolaziti kroz nju. Želimo u ovo ljetno doba, kad je manje građana na ulicama, obnoviti što više cesta. Vrijednost radova na ovoj cesti bila je oko 250.000 tisuća kuna, a u planu je obnova još ulica, posebice pješačkih staza. U budućnosti želimo više biciklističkih staza u Vinkovcima, što nam je sad prioritet - rekao je vinkovački gradonačelnik.

Radovi Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije te rekonstrukcija i presvlačenje asfaltom ceste u Reljkovićevoj ulici uvršteni su u Program održavanja komunalne infrastrukture grada Vinkovaca u 2017. godini, za koji je u gradskom proračunu predviđeno 14 milijuna i 842 tisuće kuna.

Ako govorimo o novcu u gradskom proračunu, on je raspodijeljen na više djelatnosti, a najveća je stavka u programu redovno održavanje nerazvrstanih cesta u iznosu od 6 milijuna i 500 tisuća kuna s PDV-om. Bez PDV-a od toga je za rekonstrukciju cesta za presvlačenje asfaltom predviđeno 2 milijuna i 352 tisuće kuna, za strojnu ugradnju kamena 201 tisuća, za izradu oznaka na kolniku 450 tisuća, za zimsko održavanje 683 tisuće i za izgradnju pješačkih staza milijun kuna.

Plan rekonstrukcije s presvlačenjem asfaltom u ovoj godini obuhvatio je ulice - Gospodarska, Gajeva, M.A. Reljkovića, M. Ivanića, Dalmatinska, E. Kumičića, Ohridska, A.G. Matoša, S. Đakovića, Karlovačka, Petrinjska, J. Pančića i Mali šor.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike