Regija
24. “GAZDANAPOK”

Priznanje HGK-ŽK Virovitica
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

VIROVITICA - U Szentlorincu u Mađarskoj održan je 24. “Gazdanapok”, međunarodni sajam poljoprivrede, koji je otvorio David Mezei, zamjenik državnog tajnika za programe ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede Mađarske.

U prigodi svečanosti otvorenja, Zaklada za poduzetništvo Županije Baranja uručila je Milanu Vanđuri, direktoru HGK-Županijske komore Virovitica, priznanje za višegodišnji doprinos razvoju gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske. Na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore, Hrvoje Miler, načelnik općine Špišić-Bukovica, i Budai Zsolt, načelnik općine Bükkösd, potpisali su Sporazum o suradnji s razmjenom dobre prakse.

U organizaciji i realizaciji Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Virovitica svoje je proizvode na ovogodišnjem sajmu izlagalo petnaest izlagača iz Virovitičko-podravske županije - Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Asel Slatina, Brana Virovitica, Dam Lozan, Herbas Starogradački Marof, Medena Virovitica, Meta-plast Pitomača, Mustač-Commerce – Tvornica octa Virovitica, OPG Luka Ivoš Gornje Bazje, Pčelarstvo Balint Virovitica, Poison City Otrovanec, Spider grupa Pitomača, Špoljar Davor Terezino Polje i Viro Tvornica šećera.

Svečanosti otvorenja sajma nazočili su brojni predstavnici gospodarskog i političkog života Mađarske, a nazočila je i Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu. Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, predvodio je županijsko izaslanstvo, u kojemu su bili: načelnik Špišić-Bukovice Hrvoje Miler sa suradnicima, direktor Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, Suzana Kolesarić, povjerenica za EU i međunarodne poslove HGK-Županijske komore Virovitica, direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok te izlagači.

Na temelju Sporazuma o suradnji Županijske komore Virovitica i Baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh te suradnje sajmova “Gazdanapok” i “Viroexpo” u kontinuitetu od preko dva desetljeća, mađarsko gospodarstvo predstavlja se na sajmu “Viroexpo” u Virovitici, a gospodarstvo Virovitičko-podravske županije predstavlja se na sajmu “Gazdanapok”. Na temelju suradnje Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Virovitica i Zaklade za poduzetništvo Baranjske županije iz Mađarske s Gospodarskom komorom iz Mostara, na sajmu su se predstavili i proizvođači smilja iz Hercegovine.V.Grgurić

Na ovogodišnjem sajmu izlagalo je petnaest izlagača iz Virovitičko-podravske županije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike