TvObzor
TVRD ORAH 2 - NASTAVAK ANIMIRANOG HITA

Surly i ostatak ekipe spašavaju voljeni park
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
Vjeverica Surly i njezini prijatelji Buddy, Andie i Precious otkriju kako gradonačelnik Oaktona želi sagraditi divovski zabavni park na njihovu staništu

Film “Tvrd orah 2: Još tvrđi, još luđi” počinje s vjevericom Surly (koju glumi Will Arnett), njezinim prijateljem mopsom po imenu Precious (Maya Rudolph) i njezinim najboljim prijateljem štakorom Buddyjem koji živi u nedavno zatvorenoj trgovini orašastih plodova. Hrane ima u obilju i život je lijep sve dok ne dođe do eksplozije u trgovini. Nakon neuspješne potrage za hranom u gradu, Surly se vraća u park Liberty. Andie (koju glumi Katherine Heigl) sretna je što sve životinje ponovno žive zajedno u parku, kako je to i zamislila Majka priroda.

No, Surly, Andie i ostale životinje saznaju kako gradonačelnik Muldoon (Bobby Moynihan), najpokvareniji političar u Oaktonu, ima drugačije planove za njihov park. Iz svog ureda na vrhu zgrade on ne vidi prekrasni park već vrhunsko zemljište koje ne donosi nikakav profit.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik najavljuje da će park biti pretvoren u Libertyland. Tko želi običan park kad može imati zabavni park? Gradonačelnikova razmažena kćerka Heather (Isabela Moner) već zamišlja rasplesanu šećernu vatu, a njezin francuski buldog Frankie (Bobby Cannavale) stigao je u grad.

Surly vodi životinje u borbu protiv gradonačelnikovih građevinskih radnika i njihovih divovskih strojeva. Zajedničkim snagama uspijevaju ih bar privremeno zaustaviti. Dok slave svoju pobjedu, gradonačelnik kuje nove planove.

Skupina agresivnih istrebljivača životinja, koju vodi zli Gunther (Peter Stormare), juri kroz park i uništava sve na vidiku. Heather otima Preciousa, a Surly i Buddy kreću u smionu pustolovinu kako bi ga spasili. Na svom putu suočavaju se s opasnim g. Fengom (Jackie Chan), opakim gradskim mišem koji barata smrtonosnim kung-fu vještinama. Kako se približava otvorenje zabavnog parka, životinje se moraju udružiti kako bi spasile Preciousa, zaustavile gradonačelnika i spasile park Liberty jednom zauvijek. (N.K.)

REDATELJ O FILMU

“Kada sam angažiran kao scenarist i redatelj na filmu 'Tvrd orah 2', želio sam snimiti film koji će biti veći hit i smješniji od prvog i mislim da smo definitivno postigli taj cilj. Rad na filmu 'Tvrd orah 2' omogućio mi je da surađujem s timom nevjerojatnih umjetnika diljem svijeta. Na stvaranju likova, setova, animacije, rekvizita, glazbe i drugih elemenata filma radilo je više od 150 umjetnika tijekom dvije godine. Film je odličan i odaje počast umjetnicima koji su na njemu radili. Imao sam sreće i što sam radio s nevjerojatno talentiranom i duhovitom glumačkom postavom. I u ovom poglavlju možemo čuti Willa Arnetta, Mayu Rudolph i Katherine Heigl u istim, ali još uzbudljivijim ulogama. Novi likovi (koje glume Bobby Moynihan, Bobby Cannavale, Isabela Moner i Jackie Chan) odlično su se uklopili s originalnom postavom. Kombinacija starih i novih likova učinila je ovaj film jako zabavnim”, ističe redatelj Cal Brunker.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike