TvObzor
FOX LIFE

Dubrovnik kao prijestolnica Oza u novoj seriji “Smaragdni grad”
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Prema Čarobnjaku iz Oza snimljeni su mnogi filmovi i serije, no “Smaragdni grad” drukčiji je pogled na poznatu priču o epskom putovanju, samospoznaji, hrabrosti i prijateljstvu. U njoj 20-godišnja Dorothy Gale (Adria Arjona) ulazi u potpuno drugi svijet - mističnu zemlju u kojoj vlada svemogući kralj (Vincent D'Onofrio). On je zabranio upotrebu magije i sada je suočen ne samo s gnjevom sve većeg broja vještica nego i s nadolazećom katastrofom koju je izazvala mitska sila. Razlike između klasika i “Smaragdnog grada” vidljive su na samom početku - Dorothy nije 12-godišnja djevojčica sa slatkim psićem, nego svojevrsna seksepilna ratnica koja spašava kraljevstvo, a vještice u ovoj priči ne ostaju mrtve...

I glumačka je postava zanimljiva - uz atraktivnu Adriu Arjonu (Pravi detektiv) te Olivera Jacksona-Cohena, britanskog glumca i modela (Drakula), tu je vrhunski glumac, iskusni Vincent D'Onofrio, koji je svoj nevjerojatni talent pokazao u remek-djelima poput "Full Metal Jacketa" Stanleya Kubricka ili kao neobični detektiv Goren u "Zakonu i redu".

Naši gledatelji zasigurno će u nekim scenama prepoznati i krajolik - dio ove serije, naime, snimljen je u Dubrovniku 2015., a Grad je bio inspiracija za prijestolnicu Oza. Napeta i vizualno fantastična priča počinje na kanalu FOX 23. kolovoza u 22 sata, a gledatelji će seriju “Smaragdni grad“nadalje moći pratiti svake srijede.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike