Tehno
WORDCAMP ZAGREB

Raspored i otvorene prijave za radionice
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

WordCamp Zagreb, najveće hrvatsko okupljanje korisnika najpopularnije globalne platforme za objavu sadržaja na webu i izgradnju web-stranica, WordPressa, otvara se 1. rujna u Zagrebu cijelim danom besplatnim radionicama u kampusu Otvorenog i Visokog učilišta Algebra. Tog dana održat će se 12 radionica, što je ujedno i najveći broj radionica na nekom od dosadašnjih WordCampova u Hrvatskoj. Dvosatne radionice održat će vrhunski profesionalci koji se u svakodnevnom radu koriste WordPressom i povezanim web-tehnologijama. Svaka je radionica u cijelosti besplatna i služi kao dovoljno detaljan uvod u pojedinu temu. Radionice su otvorene za sve zainteresirane polaznike, neovisno o njihovoj razini znanja ili tome kako i za što rabe WordPress, a jedino će u slučaju velikog interesa prednost pri prijavi na radionice imati posjetitelji koji su kupili ulaznicu za sam WordCamp.

Za besplatnu prijavu na neku od radionica potrebno se što prije registrirati na sljedećoj poveznici: https://2017.zagreb.wordcamp.org/schedule/workshops/. U sklopu grupe radionica za djecu bit će tri radionice: Learn how to use WordPress Nele Dunato (radionica će biti na engleskom jeziku), Naučite kako koristiti WordPress Tomislava Negulića (hrvatska verzija početničke radionice za djecu) i Prvi koraci u web programiranju.

Grupa radionica biznis-tematike uključuje radionice Osnove WordPressa Tomislava Negulića (CARNet), Uređivanje internetskog portala (radionicu će održati glavni urednik portala Vecernji.hr, medijskog partnera WordCampa, Dario Markas) te Kako napraviti višejezični WordPress web, predavača Darija Jazbeca Hrvatina (onTheGoSystems, autori popularnog plug-ina za višejezičnu funkcionalnost, WPML).

Organizatori WordCampa Zagreb ujedno podsjećaju da je još uvijek otvorena i prodaja ulaznica za sam WordCamp, po simboličnoj cijeni od 20 eura (150 kuna) za glavni konferencijski dan, 2. rujna, a kotizacija osim mogućnosti pristupa svim predavanjima uključuje i konferencijsku majicu, ručak, kavu tijekom predaha te dolazak na afterparty. M.R.

Najčitanije iz rubrike