Tehno
OD 1. DO 3. RUJNA

KulenDayz - IT konferencija na Pampasu
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

KulenDayz – informatička konferencija koja okuplja više od 600 sudionika, održava se prvog vikenda u rujnu: od 1. do 3. rujna na osječkom Pampasu.

Velika zainteresiranost, kvalitetni sadržaji i dobra atmosfera već devet godina daju inspiraciju organizatorima za tu jedinstvenu konferenciju. Microsoft Community, Osijek Software City, BIOS i PMI Udruga Hrvatska trude se održati naglasak na konkretnim rješenjima svakodnevnih problema, raspravama o novim tehnologijama i iskustva s dostupnim alatima.

Pokrivene su teme iz naprednog programiranja, baza podataka, IT Pro, web-tehnologija, dizajna, projekt-menadžmenta, uz otvoreni dio, a predavanja se oblikuju na mjestu događaja.

“KulenDayz smo prije devet godina pokrenuli iz zajednice entuzijasta s ciljem okupljanja svih informatičara u regiji. Energije nam ne ponestaje zahvaljujući pojedincima koji daju sve od sebe kako bi Osijeku osigurali prvoklasna predavanja i teme”, Rekao je direktor konferencije Bernardin Katić.

Trodnevna konferencija počinje cjelodnevnim treninzima iz aktualnih tema informatike, koji se održavaju u petak, a večernje druženje uključuje PechaKucha Night. PKN je niz brzih i inspirativnih prezentacija zanimljivih kreativaca koja se održava diljem svijeta, a sada i u Osijeku.

Subotnja predavanja, 2. rujna, raspoređena su u šest tema od osam predavanja, uz OpenSession, posebni dio čiji se sadržaj kreira toga dana. Potaknuta su predavanja po metodi “kreda i ploča”, na kojima predavač bez projektora i prezentacija prenosi iskustva. Većina je tih sadržaja besplatna za registrirane sudionike! Navečer nas očekuje druženje InDaSofa.

Nedjelja, 3. rujna, KulenDayz team organizira networking događaj u prirodi. Dobra atmosfera, druženje i uživanje u slavonsko-baranjskom kraju i njegovim ljepotama.

Uz glavni program 2. rujna odvija se IT konferencija za djecu: KulenDayz Kidz – radionica namijenjena djeci od 8 do 14 godina kako bi osnažila svoje vještine računalima, komunikacijom i radom u timu. Ove godine tema je Robot Liga, gdje će mališani dizajnirati i izraditi robota spremnog za rad i natjecanje u roboareni, naučit će kako roboti razmišljaju i što možemo očekivati u budućnosti.

Registracija je otvorena do 30. kolovoza, no broj mjesta je ograničen, stoga se prijavite na vrijeme. Više o konferenciji na www.kulendayz.com.M.R.

Najčitanije iz rubrike