Sport
MARKO PERVAN:

Uživam na mjestu prvog strijelca lige
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Cibalia je u petom kolu upisala prve bodove i prvu prvenstvenu pobjedu, koja joj je donijela skok s posljednjeg na osmo mjesto tablice. Gromoglasno je veselje bilo u svlačionici Cibalije nakon susreta s Rudešom. Dugo se pjevalo i međusobno čestitalo.

Jedan od junaka susreta bio je Marko Pervan. Bilo je uopće upitno hoće li nastupiti u utakmici. Uoči dolaska Rudeša imao je malih problema s ozljedom, nije trenirao punim intenzitetom pa ga je trener Bartolović na početku utakmice smjestio na klupu, a prednost od početka dao Vitaiću. No, čini se kako Pervanu uloga jokera s klupe odgovara. U 60. minuti trener Bartolović zamijenio je Vitaića Pervanom. Otada je Cibalia ponovno preuzela inicijativu i s dva pogotka Pervana zapečatila sudbinu Zagrepčana. Dugo Cibalia nije slavila ovakvom razliku u prvenstvenim utakmicama, prošle sezone ni jednom. Rijetko se događa da tijekom utakmice isti igrač bude dvostruki strijelac, i to još u igru uđe s klupe.

- Konačno smo pobijedili, a mogli smo sigurno i prije do bodova. Odigrali smo mi dobro i u Zaprešići i u Koprivnici, a i u Vinkovcima protiv Hajduka, ali nas nije htjela sreća, a evo sada nam se osmjehnula. Pogotovo smo dobro igrali prvo poluvrijeme te drugi dio drugog poluvremena, a to što sam ja zabio dva pogotka manje je važno. Najvažnije je da smo mi pobijedili i da smo se maknuli s posljednjeg mjesta - pričao je Pervan

U najavi susreta svi su željeli samo pobjedu protiv Rudeša i tri boda, a nitko nije ni sanjao da bi se susret na kraju mogao ovako završiti uvjerljivom pobjedom

- Iskreno, nismo ni razmišljali o takvoj opciji, jer nas rezultat u prva četiri kola nije pomazio. Važna nam je bila samo pobjeda i ništa više, pa makar je ostvarili na mišiće. Ispalo je puno bolje i sada smo u puno boljoj poziciji uoči nastavka sezone i utakmice u Puli protiv Istre 1961.

Nije se Pervan usudio ni sanjati da bi nakon pet kola mogao biti prvi strijelac lige s četiri pogotka, a eto trenutačno vodi na listi strijelaca. Dosad je postigao četiri pogotka. Planira li se tamo duže zadržati?

- Lijep je to osjećaj, pogotovo kada vidim ispred kakvih sam igrača trenutačno vodeći, ali se ne zanosim time. Trenutačno je tako i uživam u tome. Dao Bog da se tako nastavi i u nastavku sezone, ali i da Cibalia zbog toga pobjeđuje, jer je to ipak najvažnije. Pobjede i bodovi Cibalije su važni, a tko će zabiti pogodak, to je manje važno.

Sutra slijedi gostovanje u Puli i ogled protiv pretposljednje Istre 1961. Ne tako davno Cibalia je tamo ostvarila vrlo važnu pobjedu kada se borila za ostanak u ligi. U toj je utakmici prvi pogodak za Cibaliju postigao upravo Pervan. I tada je bio Bartolovićev joker.

- Odigrali smo tamo dobro i u 15. kolu kada smo izgubili 3:2, a mogli smo i tada pobijediti. I u toj sam utakmici postigao prvi pogodak, ali smo na kraju minimalno poraženi. Tamo se može odigrati dobra utakmica, a očekujem od nas da i ovaj put bude tako, pa uz malo sreće možda i osvojimo makar bod, ako ne i sva tri. Znamo da se Istra 1961 stalno pojačava, ali i mi se polako ekipiramo i sve ćemo bolje igrati, pa se nemojte začuditi ako bismo se u Vinkovce vratili neporaženi - zaključio je Marko Pervan.

Antun GRGIĆ

4

pogotka postigao je Pervan u dosadašnjem dijelu prvenstva

Najčitanije iz rubrike