Sport
RK SPAČVA VINKOVCI

Mečić zbog mladih mijenja stil igre
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Od prvog dana kolovoza rukometaši Spačve Vinkovci odrađuju pripremno razdoblje za sljedeću natjecateljsku sezonu. Do sada su se treninzi u najvećem dijelu odvijali na vanjskim terenima i bazirali su se na fizičkoj pripremi, a tek od prije dva dana krenuli su koristiti i dvoranu. Trener Josip Mečić jako je zadovoljan odazivom igrača, a pogotovo njihovim angažmanom na treninzima.

- Zadovoljan sam odazivom igrača i zalaganjem na treninzima. Radimo naporno i po dva puta dnevno, što nije čudno jer želimo akumulirati snagu za sezonu, koja će biti naporna jer smo pomladili momčad. Do sada smo odradili 16 treninga vani i tri u dvorani, a danas startamo u Mađarskoj protiv Komla s pripremnim utakmicama. Jedini nam je problem što nam je pivot Babić morao na operaciju meniskusa i neće ga s nama biti mjesec dana - pričao je trener momčadi koja je prošle sezone igrala u Ligi za prvaka.

Za sljedeću sezonu Vinkovčani nisu doveli ni jedno pojačanje, a nekoliko je igrača otišlo ili prestalo s igranjem. Mečić će se u sljedećoj sezoni osloniti na mlade igrače što će iziskivati i promjenu načina igre?

- Budući da smo dosta pomladili momčad, morali smo i mijenjati način igre. Pokušat ćemo je što više ubrzati i ubuduće igrati sa što više napada u utakmici. Zbog toga smo veliku pažnju dali fizičkoj pripremi kako bi momčad mogla izdržati taj visoki ritam tijekom svih 60 minuta - zaključio je trener Spačve-Vinkovci Josip Mečić

Danas će Vinkovčani odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu. Gostovat će u Mađarskoj kod starih znanaca, rukometaša Komla, koji su im redovno suparnici tijekom svakih priprema. A. Grgić

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike