Osijek
U NEDJELJU U ALJMAŠU

Hodočašće bolesnika te blagoslov vozača
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

Nakon svetkovine Velike Gospe, u aljmaškom se svetištu nastavljaju hodočašća. Upravitelj svetišta, župnik Ante Markić, kaže kako je u nedjelju nakon Velike Gospe, 20. kolovoza, hodočašće bolesnika i nemoćnih te blagoslov vozača i vozila.

Svetu misu u 10 sati predvodi mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit, a svetu misu u 18 sati preč. Ivan Lenić, upravitelj svetišta u Slavonskom Brodu. Nakon mise u 10 i 18 sati blagoslov je bolesnika, vozača i vozila.

Kao i svake godine, na prvu subotu u rujnu (2. rujna) hodočašće je grada Vukovara, a sveta će se misa služiti u 11 sati. Na Malu Gospu (8. rujna) svete su mise u 10 i 18 sati.

U Upravi Svetišta Gospe od Utočišta Aljmaš navode kako se hodočašća mogu organizirati i u druge dane. Hodočasnici koji dolaze autobusima moći će doći do samog svetišta, a parkiralište za autobuse je u blizini. Hodočašće valja najaviti Župnom uredu Aljmaš, 31205 Aljmaš, Trg braće Radić 39, a informacije se mogu dobiti i telefonski i faksom (031) 595-000. D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike